Разбери дали си изгубил приключенския си дух и имаш ли изобщо нужда от адреналин

2014-04-14 16:59:00
Разбери дали си изгубил приключенския си дух и имаш ли изобщо нужда от адреналин
Снимка: Dreamstime

Има хора, които са истински авантюристи. Скачат с бънджи, ходят на рафтинг, практикуват дайвинг и т.н. Това определено са хора, които обичат да живеят на ръба и да си доставят допълнително количество адреналин. Но има и такива, които обичат по-спокоен начин на живот или по-скоро по-скучен начин на живот. Те не правят нищо екстремно и отдавна са изгубили приключенския си дух. А някои от тях никога не са имали такъв.

 

Има няколко неща, които ще ви убедят, че не си падате по екстремните приключение или точно обратното – ще ви докажат за пореден път, че живеете, за да си създавате адреналин и да живеете на ръба.

 

 

Не обичате да излизате от зоната си на комфорт – повечето хора предпочитат да не излизат извън нея и смятат, че всички, което е след нея, крие опасности и неприятни преживявания. Истината е, че това не е така! Страхът е този, който ще ви донесе негативни емоции, а не това, което ще ви се случи, ако рискувате и направите нещо ново и диво.

 

Нямате време за екстремни преживявания – ако те наистина ви доставят удоволствие, винаги ще намерите време и начин да ги осъществите. Работата си е работа, удоволствието си е удоволствие. Все пак не сте роботи и имате нужда от време на време както от релакс, така и от доза адреналин.

 

Постоянно си правите планове – няма нищо лошо да се организирате от рано и да знаете какво ви предстои, но понякога е хубаво да се пуснете по течението и да правите това, което искате и което ви се отдаде като възможност. Опитвайте се понякога да не си правите планове и да живеете ден за ден. Определено ще ви хареса!

 

Вълнувате се, че ще ходите по магазините – шопингът не е екстремно или релаксиращо преживяване, то е нужда, която не би трябвало да ви носи чак такова вълнение. Има доста по-интересни и готини неща за правене от обикаляне на магазините.

 

Твърдите, че ви се пътува, но си седите у дома – има доста хора, които казват, че с удоволствие биха обиколили света или биха отишла на някоя далечна дестинация. След това твърдение обаче те започват да изтъкват доста доводи, които не им позволяват да направят това. Или поне те така представят нещата. Ако наистина искате да пътувате – ще намерите време и пари да го направите!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
sara_29VT
преди 10 години

За последното, не е точно така. Наистина може да им се пътува, но не всеки има възможност да го направи :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия