Привлекателност, подсилена от слънчеви очила

2014-04-11 10:54:00
Привлекателност, подсилена от слънчеви очила
Снимка: freedigitalphotos.net

Въпреки че очилата представляват защита от слънчевите лъчи на плажа, бързо става ясно, че тъмните стъкла са изключително удобни и за модния подиум, и в залата за концерти, на червения килим, на малкия и на големия екран, на билбордовете и във вестниците, по улицата и дори и за огледалото за обратно виждане

 

Известните личности изтъкват като основи причина за носене на очила факта че, стъклата предпазват очите им от светкавиците. При избора на предпазители от светкавици медийните любимци се стараят те да се вписват в желания им имидж.

 

Освен че придават нотки на елегантност и блясък, непрозрачните стъкла по един особено умел начин прикриват следите от безсънната нощ, торбичките под очите и други признаци, които не са за пред погледа на околните.

 

Ако искате да погледнете на света откъм цветната му страна, поставете си слънчеви очила. В случай че искате да промените начина, по който светът гледа на вас, сложете слънчеви очила.

 

В един чифт очила с рамка се съчетава красивото и полезното, а там, където се съединяват хубавото и полезното, комбинацията е печеливша.

 

 

Слънчевите очила се наричат така по първоначалното си приложение - да предпазват очите от слънчевите лъчи. Същевременно основната причина за носенето на тези модни и практични аксесоари се налага поради ред причини. Въпреки че очилата за защита от слънчевите лъчи се раждат на плажа, където през 1929 година е продаден първият чифт, много бързо става ясно, че тъмните стъкла вървят добре и на модната сцена, и в концертната зала, и на червения килим, и на големия и малкия екран, и по билбордовете и новините, и на улицата, и в огледалото за обратно виждане, и със сигурност - на лицето ви.

 

Чар и тайнственост носят тези аксесоари. На първо място, няма нищо друго, което да придаде на лицето ви така бързо, ефектно и с малко средства доза чар, тайнственост, сексапил и блясък. В този смисъл слънчевите очила са истинска вълшебна пръчка, която, дори и да сте с дънки и тишърт, може за миг да ви направи елегантни.

 

От една страна, те прикриват погледа, а, от друга, придават израз на лицето ви, и то такъв, какъвто си изберете - в зависимост от модела: опасен, секси, студен, недосегаем, чувствен, тъжен, тайнствен или някакъв друг, в зависимост от случая.

 

Освен че частично или напълно отклоняват слънчевите лъчи, слънчевите очила притежават и други полезни способности: променят затъмнеността на стъклата в зависимост от интензитета на светлината (фоточувствителни), предпазват от светлината, която се отразява от големите гладки повърхности (поляризирани) или оцветяват обстановката около вас.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия