Коя порода куче е най-подходяща за теб? [част втора]

2014-04-04 15:21:00
Коя порода куче е най-подходяща за теб? [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Четириногите приятели могат да ти донесат много щастие и позитивни емоции. Много тийнейджъри искат да имат куче, защото обичат животните и искат да имат такъв пухкав приятел. Лесно е да заобичаш такова животинче, освен това то ще бъде част от семейството ти и ще те дари с много прекрасни мигове. Ако смяташ, че можеш да си позволиш да гледаш куче и вашите са съгласни, трябва да решиш каква порода искаш. А сега ще поговорим именно за това.

 

Имаш алергия? Някои хора имат алергии към животни. Това е доста неприятно, ако искаш да имаш кученце. Трудно е да се каже, че има куче, към което да не можеш да развиеш алергия, но се смята, че йоркширските териери са предпочитани. Те имат козина, която напомня човешките косми и е по-малко вероятно да имаш непоносимост към йоркшир, отколкото към друго куче.

 

Имаш двигателни проблеми. Ако имаш здравословни проблеми, които ограничават движението ти по някакъв начин, не трябва да се отчайваш. Ти също можеш да се радваш на приятни разходки с пухкавото ти другарче, просто трябва да подбереш правилната порода. Булмастифът няма нужда от много разходки и игри, затова е подходящ за теб. Други породи, с които ще можеш да се справиш са басет, ши-цу и пекинез. Териерите са много енергични и имат нужда от дълги разходки.

 

 

Обожаваш да комуникираш с много хора. Ако си човек, който обожава срещите с хора, постоянно си с някого около себе си, навярно ти трябва куче, което да е също така социално, за да може да споделя разходките и излизанията ти. Кучета, които обичат хората и са много социални са кламбър шпаньол, английски и ирландски сетери, лабрадор, бийгъл, сибирско хъски и френска болонка.

 

Имаш нужда от мотивация за да излизаш навън и да се движиш повече? Ако не си инициативен/на в излизането и в разходките, а искаш да промениш начина си на живот, вземи си куче, което обича да се разхожда. Подходящи за теб са породи като кламбър шпаньол, акита ину, а от по-дребните породи померан и пудел.

 

Близо до плажа. Ако често пътуваш към морския бряг или просто живееш на крайбрежието, със сигурност искаш новият ти приятел да споделя плажните ти преживявания. За целта трябва да обича водата. Португалското водно куче е много подходящо за теб, защото то има водоустойчива козина и обожава да се забавлява със стопаните си. Внимавай, когато излизаш с кучето си по плажа, старай се да му даваш често вода, за да не се дехидратира. Никога не го оставяй без надзор около плажа, защото може да пострада.

 

Не забравяй, че винаги можеш да спасиш кученце от приют като го осиновиш. Всички животни заслужават да имат дом и стопани, които се грижат за него. То ще те обича по същия начин, както и породисто животинче. Замисли се и върху това, когато избираш какво кученце ще си вземеш.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия