Защо романтичните реклами отблъскват хората?

2014-03-17 11:15:00
Защо романтичните реклами отблъскват хората?
Снимка: Dreamstime

Има доста реклами по телевизията, които залагат на романтичните взаимоотношения между мъжа и жената. Не са малко телевизионните двойки, които са се влюбили, благодарение на любовта им към определена марка кафе. Или пък тези, които са заедно, запознавайки се в любимото им заведение.

 

 

Интересен е фактът, че романтиката в рекламите има обратен ефект върху самотните потребители и намалява вероятността те да си купят рекламирания продукт, пише в. „Metro“.

 

Романтичните реклами може и да се харесват на влюбените, но определено не са сред любимите на самотните мъже и жени, които все още не са срещнали половинката си. Когато един самотен човек види в рекламата как двама души, които се обичат, пият любимото си кафе рано сутрин или си купуват любимия сладолед, те губят желания да си вземат същия продукт, защото подсъзнателно смятат, че не го заслужават. Повечето пъти те си взимат по-евтин негов еквивалент.

 

Когато в една реклама, съзнателно или не, се напомня на потребителите за техния интимен живот, който в този момент не е на ниво, рекламодателите пропускат своята целева група и дори си вредят, като отблъскват самотниците. Затова е хубаво да се създават по-малко романтични реклами, защото те са нож с две остриета.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 10 години

Защото няма цици/бира или прах за пране в тях.Посланието и самата реклама никой не го интересуват.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия