Създадоха машина, която превръща водата във вино за 3 дни

2014-03-06 11:57:00
Създадоха машина, която превръща водата във вино за 3 дни
Снимка: Dreamstime

Само Господ ли може да направи вино от водата? Вече не! Калифорнийци създадоха машина, която превръща водата във вино само за 3 дни! И не е само това! Тя може да направи различни видове, сред които шардоне и каберне совиньон, пише в. „Daily mail“.

 

За направата на виното се използват пликчета със съставки, избира се желаният вид и неговите характеристики, след което се включва машината. Процесът на ферментация може да се наблюдава с приложение за смартфон, което показва и кога е готово виното.

 

 

Създателите на машината засега не искат да разкрият своята тайна. Единственото, което се знае за нея е, че има камара за ферментация с електрически сензори, преобразуватели, помни и загряващи устройства. По този начин се осигурява подходяща среда за първична и вторична ферментация.

 

Двамата изобретатели вече са готови с прототипа на машината и се надяват в най-скоро време да намерят кой да ги финансира, за да започнат производство. Ако това стане скоро, машината ще се появи на пазара до края на годината на цена от 499 долара. Съставките за производство на една бутилка ще струват 2 долара.

 

Виното е с трайност 1-2 седмици, защото се бутилира с въздух, а не с интертен газ. В началото смеските за вино ще бъдат каберне совиньон и шардоне от долината Напа, тосканско вино от Италия, червено и бяло бургундско вино, пино ноар от Орегон и совиньон блан от Сонома. До няколко месеца ще има още разновидности.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия