Кога хората са честни и не лъжат ?

2014-03-05 13:39:00
Кога хората са честни и не лъжат ?
Снимка: Dreamstime

Няма човек, който да не лъже. Някои го правят по-често, но всеки си служи с лъжи. Наскоро направено проучване установи, че хората са склонни да бъдат по-честни сутринта, пише в. „Daily mail“.

 

Специалистите направили редица тестове с 320 мъже и жени. В един от тях доброволците трябвало да решават математически задачи и да съобщят колко от отговорите им са били верни, като получавали награда за всеки един от тях. Те не знаели, че някои от задачите всъщност нямали решение, така че било лесно да бъдат хванати в лъжа, когато твърдят, че са ги решили.

 

 

Резултатите показали, че между 20 и 50% съществувал по-голям шанс участниците да лъжат повече след обяд, отколкото сутринта. Причината е, че в първата част на деня нашите нива на енергия в тялото ни са по-високи и постепенно намаляват с всеки изминал час.

 

Други тест показал, че доброволците лъжели два пъти и половина повече следобед, за да получат малка финансова облага. Те трябвало да преброят колко точки виждат изписани на компютърен екран.

 

Според учените времето от деня се отразява по определен начин на най-честните хора. Те много рядко лъжели сутрин, но го правели в по-късните следобедни часове. За останалите участници в експеримента, които не изпитвали угризения, когато лъжат, резултатите показали, че те прибягвали към лъжата и сутрин и следобед.

 

Ако искате да направите някакъв важен морален избор, е добре това да стане преди обяд, когато хората са най-честни.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия