Колко струва най-скъпата палачинка в света?

2014-03-04 16:16:00
Колко струва най-скъпата палачинка в света?
Снимка: Dreamstime

Палачинки за закуска... Звучи толкова вкусно, нали?

 

Кой не обича вкусни палачинки с мед, течен шоколад, сладко или пък със сирене? Малцина са тези, а и голяма част от не, че не ги обичат, по-скоро ги избягват, защото са калорични.

 

 

Като цяло палачинките са евтини. Нещата обаче седят по друг начин, когато ги приготвя известен майстор готвач от Манчестър. Как ви се струват 800 британски лири за една палачинка?

 

Да, тези на шеф Матю Даунс струват толкова и се поднасят с чаша шампанско „Дом Периньон“, пише в. „Daily mail“.

 

Основата на ястието е палачинка, приготвена от обикновени съставки като брашно, яйца, мляко и сол. След като бъде готова, тя се реже на парчета, които се нареждат едно върху друго и се получава парче солена торта. Ястието има защо да е толкова скъпо. В него влизат още хайвер от руска белуга, трюфели, омар, миди и лангустини. Палачинката върви и с три различни соса.

 

Деликатесът не е част от менюто на ресторанта, където работи Матю Даунс, но може да бъде поръчано. Нужни са около 20 минути, за да бъде готов и поднесен.

 

Готвачът създал деликатеса, за да отбележи Мазния или Блажен вторник – деня преди постите при католици и лютерани.

 

Предишната най-скъпа палачинка в света бе на същия ресторанта. Започнали да я предлагат през 2009 година на цена от 144 лири. Палачинката била поднасяна с органични ягоди и сладко с шампанско.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия