Какъв е характерът на американския булдог?

2014-03-06 00:37:00
Какъв е характерът на американския булдог?
Снимка: freedigitalphotos.net

Ако искаш мощно и силно куче, с което да тичаш и играеш продължително, както и добър приятел, който има генетични заложби никога да не те изостави, може би американският булдог е точно за теб. Ако си спортна натура и можеш да издържиш на високото темпо, което ще ти предложи това куче, прочети следващата статия.

 

Американските булдози са предани, смели и закрилящи кучета. Въпреки репутацията си, Американските булдози стават чудесни домашни животни. Породата не е враждебна, макар че имат генетичен нрав за героични постъпки. Когато са добре отгледани и добре обучени, екземплярите стават отлични приятели. Те по природа са добри с деца и задоволяват нуждите на стопаните си. Американският булдог има буден, интелигентен и уверен характер и също така силни защитни инстинкти.

 

Понякога са подозрителни към непознати или агресивни срещу други кучета, важно за американският булдог е да бъде обучен на покорство и добре социализиран още от рано.

 

Достигат от 50 до 71 см и от 27 до 54 килограма. Те имат широки гърди и заострен, мускулест врат, който има вероятност да има увиснала гуша. Породата има здрави кости, компактно тяло с прави и здрави крайници. Имат широка, квадратна глава с ясно изразена бразда, мускулести бузи и муцуна с форма на кутия.

 

Американския булдог хармонично съчетава в себе си сила,респектиращ външен вид и чудесни работни качества.

 

 

Има голям капацитет на възприятие, което води до бързо и лесно възпитание и обучение. Важен момент във възпитанието му е ранното му поставяне в контакт с други кучета – различни по размер и космена покривка. Това важи и за контактите с всички други домашни животни, с които ще му се наложи да живее.

 

Дори да има на разположение цяла градина, той се нуждае от вниманието на стопаните си. Не е проблем да се научи да ходи на каишка и да се вози в кола.
Това е едно преди всичко спокойно куче. Ако живее в апартамент, трябва редовно да се извежда колкото е възможно по-често и по-дълго – час и половина, два дневно е една добра разходка. Американският булдог е куче, което има нужда от определен минимален брой упражнения, тъй като в него има заложен спортен потенциал, който може да се разие добре.

Американският булдог е семейно куче, той е близък до боксера в поведението си към децата. Те истински ги обичат. Ето един пример: едно куче придружавало своя стопанин на гости при приятели. Той за дълго време изгубил от поглед питомеца си и започнал да го търси в къщата. Намерил го зад един шкаф, в компанията на две деца – едното било качено на гърба му, а другото го теглело за опашката. Кучето видимо се забавлявало добре и посрещнало стопанина си без особен ентусиазъм, тъй като нарушавал компанията на малките му приятели.

И не забравяй, че кучето е не само космата играчка, а и отговорност. Ти може да имаш десетки или стотици приятели, но кучето има само теб. Отнасяй към с него с внимание и любов и ще получиш в пъти повече от същото.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия