Странният талант да рисуваш с очи

2014-02-27 14:15:00
Странният талант да рисуваш с очи
Снимка: poucobvio.com

Изкуството е универсалният език, който няма граници, чрез него комуникират всички поколения, независимо от времето, мястото или възрастта си. Всеки ден, с всяка наша дума, с всяко наше действие, ние творим. Всеки един от нас е част от най-великото творение – човечеството, а то определено може да покаже много. Далеч сме от мисълта за гения на човечеството, а по-скоро имаме предвид всички онези странни таланти и практики, които използваме, за да си осигурим популярност и успех в живота.

 

 

Именно такъв е и случая с 27 годишният аржентинец Леонардо Гранато, който определено обича изкуството си и отдава част от себе си във всяка творба – буквално. Не, той не е от онези популярни творци, който използват кръвта си в произведенията си, но техниката му определено е близка до това занимание.

 

Той с гордост може да се нарече първият човек, който рисува с очи. Да, колкото и странно да ви звучи Леонардо не използва четка за рисуване, а единствено разчита на своите очи. Гранато може да засмърка до седем децилитра водна боя, а след това, използвайки връзката между носа и очите, я разпръсква върху платното.

 

Да, отнело му е доста време докато намери правилните бои, които да не навредят на очите му, но желанието му да сподели изкуството си със света надделява и той успява да се справи с тежката задача. Резултатът е доста добър и благодарение на необичайната практика, картините му се продават на доста високи цени достигащи до 1700 евро.

 

Ако се чудите какво е да рисуваш с цветни сълзи, то това видео ще ви разкрие тайната. Предупреждаваме, че видеото не е подходящо за всеки, така че сами преценете дали ще може да го понесете:


Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия