Най-странните застраховки, които хората са си правили

2014-02-12 15:48:00
Най-странните застраховки, които хората са си правили
Снимка: Dreamstime

В България не са много хората, които си правят застраховки, но по света има доста богаташи, които предпочитат да се подсигурят. Те застраховат движимата и недвижимата си собственост, живота си и дори някои части от своето тяло. Всъщност човек може да се застрахова срещу каквото поиска. Вижте кои са най-странните причини за застраховане:

 

Напускане след печалба от лотарията – повечето хора, които печелят големи суми пари, напускат работа, за да си ги харчат и да живеят живота си на макс. Това оказва негативно влияние върху компанията, особено ако служителят е бил добър. Затова някои работодатели правят застраховка срещу напускането на двама или повече служители в случаи на печалба от лотарията. Но каква е възможността това наистина да се случи?

 

 

Парична награда – компанията Cutty Sark предложила 1.5 милиона долара награда на този, който доведе чудовището от Лох нес живо при тях. Въпреки че са били наясно, че шансът това да стане клони към нула, от фирмата са решили да се застраховат, че няма да платят тази награда, ако някой успее наистина да го доведе.

 

Промяна в килограмите – има хора, които наистина държат на външния си вид. Актрисата Бет Дейвис решила да застрахова талията си за 28 000 долара. Това се случило през 1930 година. Към днешна дата сумата се равнява на 350 000 долара. Така тя нямало да се притеснява дали ще напълнеете или не.

 

Първа дупка – всеки, който игра голф, е наясно с факта колко е трудно да се уцели първа дупка. Но това не пречи на голф курсовете да се сдобият с полица, която да покрие разходите от тяхна страна.

 

Сватба – сватбите не са никак евтино удоволствие. Затова, ако не искате да загубите много пари, само защото сватбата ви се е отложила, по-добре си направете нужната застраховка. Има възможност да застраховате сватбата си срещу боледуване, време, смърт и др.

 

Смърт, причинена от падащи части на сателит – замисляли ли сте се колко иронично би било да умрете от сателит? Представете си, че падне у вас и ви убие ... Ако това ви притеснява, може да си направите застраховка за съдействие след загубата ви. Някои фирми предлагат тази застраховка и като част от жилищните застраховки.

 

Прераждане – със сигурност няма да ви е приятно, ако през този живот сте натрупали цяло състояние и си отидете млад от този свят. За да не се разделяте с парите си, може да си направите застраховка „Прераждане“. Така ще може, след като умрете и се преродите, отново да използвате парите си. Стига, разбира се, да си спомняте кой сте били в предишния си живот и да може да го докажете.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия