Списък на най-готините увеселителни паркове в света

2014-02-11 11:16:00
Списък на най-готините увеселителни паркове в света
Снимка: portaventura.co.uk

Увеселителните паркове определено са готини места, където човек може да прекара свободното си време и да си създаде незабравими спомени. Те са предназначени както за малчуганите, така и за по-големите от тях. Хубавото на увеселителните паркове е, че предлагат за всекиго по нещо – различни атракциони, ресторанти, забавления и т.н.

 

Ако си падате по забавленията, емоциите и адреналина, вижте нашите предложения за увеселителни паркове, които си заслужава да посетите:

 

Walt Disney World's Magic Kingdom, Буена Виста, Флорида - в него ще намерите всякакви атракциони, а и ще се докоснете до света на анимационните герои на Walt Disney.

 

 

Noah's Ark Waterpark, Уисконсин Делс, Уисконсин - този парк е изключително подходящ за тези, които обичат да се пускат по водни пързалки. Това е един от най-привлекателните водни паркове на територията на САЩ и най-големият открит такъв.

 

 

Cedar Point, Сандъски, Охайо – обичате скоростните влакчета? Тогава не пропускайте да посетите този парк. В Cedar Point има 17 ролъркостъри, които определено ще успеят да вдигнат адреналина ви на макс.

 

 

Six Flags Magic Mountain, Валенсия, Калифорния - още един парк, който е подходящ за почитателите на адреналина. В Six Flags Magic Mountain има цели 18 скоростни влакчета, които ще ви накарат да се чудите дали няма да умрете от страх.

 

 

Schlitterbahn Water Park, Ню Браунфелс, Тексас – паркът е изключително голям и е класиран за най-добър воден парк за последните 13 години. Така че ако си падате по водните пързалки, този парк е подходящ за вас.

 

 

Knoebels, Елисбърг, Пенсилвания – интересното на този атракционен парк е, че е в ретро стил. Другото хубаво е, че е изключително евтин. Четирима души могат да се забавляват цял ден само срещу 100 долара.

 

 

Knott's Berry Farm, Буена Парк, Калифорния – това е един от най-старите увеселителни паркове в света. Принадлежал е на производителя на сладкото Knott и съответно носи неговото име.

 

 

Universal's Islands of Adventure, Орландо, Флорида – този парк е подходящ за семейства, защото има атракциони както за най-малките, така и за порасналите.

 

 

Нersheypark, Хършипарк, Пенсилвания – първоначално паркът е бил замислен като място за почивка за служителите на шоколадовата фабрика, намираща се в града. Впоследствие обаче се е превърнал в увеселителен парк, в който, разбира се, може да намерите най-различни шоколадови лакомства.

 

 

King's Island, Мейсън, Охайо – този парк има доста посетители и това го прави един от най-посещаваните увеселителни паркове в САЩ. Годишно през него минават над 3 000 000 посетители.

 

 

Port Aventura, Испания - испанският увеселителен парк се посещава от около 3 000 000 посетители годишно. Лятото може да си купите комбиниран билет, който да важи за Port Aventura и за водния парк, намиращ се до него. Във вътрешността на парка има 4 хотела, като самият парк е разделен на 5 географски зони - Средиземноморие, Далечния Запад, Мексико, Китай и Полинезия.

 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия