Жена има фобия от вестници - не може нито да ги докосва, нито да ги гледа

2014-01-29 14:46:00
Жена има фобия от вестници - не може нито да ги докосва, нито да ги гледа
Снимка: Dreamstime

Въпреки напредването не технологиите и песимистичните мнения на хората относно вестниците, те все още съществуват! За добро или лошо! Даян Фрийлав от Рочестър определено предпочита те да изчезнат. Защо? Защото 49-годишната жителка на Великобритания страда от рядката фобия от вестници, пише в. „Mirror“.

 

 

Жената нито може да докосва вестници, нито може да ги гледа. Винаги, когато види павилион с вестници и списания, тя извръща глава настрани и преминава на отсрещния тротоар. Непоносимостта й е толкова голяма, че тя дори не може да ги гледа по телевизията. На вратата на дома си Даян е сложила предупреждение към момчетата, които разнасят вестници, да не й оставят такива.

 

Британката не може да си представи, че ще седи близо до човек, който има вестник в себе си. Преди години тя е могла да ги докосва, но само ако е била сигурна, че след това има къде да измие ръцете си. Години наред е купувала вестници за съпруга си, но е използвала ръкавици, за да ги носи от павилиона до дома си. А когато той ги четял у дома, тя отивала в кухнята, отваряла широко прозорците и вдишвала свежия въздух, който я успокоявал. През 2011 година мъжът й починал и тя престанала да взима вестници.

 

Даян страда от тази фобия от 25 години. Според нея страхът й идва от детството. Майка й често удряла баща й с вестник по главата, но не с лошо, а под формата на закачка. Въпреки че всичко било на майтап, Даян винаги изпитвала чувство на тревога и извръщала глава, за да си спестява гледката.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия