Криониката — нова мода сред богатите

2014-01-23 10:57:00
Криониката — нова мода сред богатите
Снимка: explainingthefuture.com

Парите днес са наистина мощно средство. Те могат да ти осигурят невероятния комфорт да знаеш, че няма невъзможни неща. Свидетели сме на тоталната доминация на парите, защото те са се превърнали в символ на власт и неограничени възможности. Единственото нещо, което за сега можем да отчетем като напълно невъзможно, защото има доказателства за купени чувства, за придобиване чрез пари остава безсмъртието.

 

 

Да, колкото и да не ни се иска първите думи от невероятната книга на Зюсък — "Крадецът на книги" са актуални и до днес — "Ето един малък факт - ти ще умреш". Колкото и пари да имаме смъртта не ще ни пропусне в своите множество посещения и ще отнесе крехката ни или не до там душица в един, надяваме се, по-добър свят.

 

Точно поради тази причина все повече богати хора са пленени от криониката. Това странно течение в науката, името, на което произлиза от гръцката дума kryos, в превод „леденостуден” и съществуващо от няколко десетилетия. То вярва в напредъка на науката и технологиите, поради което предлага на хората да бъдат замразени след смъртта си, очаквайки новите технологии да ги върнат към живота.

 

Интересно е, че криониката всъщност не обещава нищо, а просто продава надежда. Надеждата, че един ден отново ще отворите очи и ще сте успели да си закупите така необходимото ви безсмъртие. Именно този малък момент в продажбата на услугата, която я прави толкова привлекателна е успял да донесе на фирмите, занимаващи се със замразяване на хора, над 200 души. Около 1500 пък са онези, които са дали заявка телата им да бъдат съхранени по този начин след края на живота им.

 

Дали обаче оползотворяването на големите богатства точно по този начин, а най-доброто решение е спорно. Възниква и въпроса, дори всичко това да се окаже истина и да се намери начин да бъдем безсмъртни, дали всъщност ще искаме този вечен живот. Дали поводите на радост ще бъдат повече и ще се доберат ли всички до безсмъртието. Множество въпроси, които чакат своя отговор в бъдещето.

 

Вие бихте ли заложили на криониката, ако имахте нужните ви средства да си закупите предоставяната от нея услуга?

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Yoo reTo G
преди 10 години

Ne .


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия