Защо днес е най-тъжният ден в годината?

2014-01-20 18:27:00
Защо днес е най-тъжният ден в годината?
Снимка: Dreamstime

Днес е третият понеделник на януари. Сигурно повечето от нас не обръщат чак такова внимание на дните, но се оказва, че именно днешният ден е най-тъжния в година, пише в. „Daily mail”.

 

 

Днес доста хора се чувстват зле заради комбинацията от липса на достатъчно пари и понижена физическа кондиция след преяждането по коледните и новогодишните празници. През януари има много мъже и жени, които изпадат в депресивни състояния, защото все още не са си починали от празниците и в същото време няма достатъчно количество дневна светлина, което оказва влияние върху човешкото поведение.

 

За да избегнете лошото настроение, специалистите съветват да носите ярки дрехи до края на първия месец от годината. Въпреки че е зима, забравете за тъмните тоалети и заложете на по-цветните. Редица проучвания показват, че ярките цветове подобряват настроението.

 

Ако ви е трудно да си се представите с цветни дрехи през януари, поне си сложете някакъв ярък акцент – обувки, чанта, шал, шапка и т.н.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
dimitar.,
преди 10 години

Преди две седмици пуснахте статия, според която първият понеделник на януари е най-тъжният. http://***.teenproblem.net/a/6-lubopitno/42316-zashto-dnes-e-nai-depresirashtiiat-den-v-godinata/

nasnedogonyat
преди 10 години

А пък аз днес си бях окей ... наааа _)_.... :D ;d;d;d


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия