Невероятно: Учени откриха как да изстискат последната капка от бутилка кетчуп

2014-01-13 15:45:00
Невероятно: Учени откриха как да изстискат последната капка от бутилка кетчуп
Снимка: Dreamstime

На всеки му се е случвало да се опита да изстиска максимално количество кетчуп от вече почти празното шише. Ако наистина държите на последната капка кетчуп, то проблемът е решен. Учен разработил хлъзгаво покритие без мирис, което помага за изстискването на почти празното шише, съобщи сайтът Юбергизмо.

 

 

Статистиката показва, че хората губят между 1 и 13% от пастите за зъби, 17-25% от лосионите и шампоаните, 7-16% от течните препарати за пране и почистване и 3-15% от течните подправки. Причината е, че няма как да изкарат цялото количество от опаковката.

 

И въпреки това повечето хора правят опити, за да изпразнят максимално контейнера – някои режат опаковката, а други оставят шишетата наопаки часове наред, за да се стече течността и да се „докопат“ до нея.

 

Вместо да се мъчим и да се „надхитряме“ с опаковките, в най-скоро време може да си решим проблема с помощта на покритие. То е толкова хлъзгаво, че човек няма как да не изстиска и последната капка течност. Реално лубрикантът създава незалепващ буфер между опаковката и съдържанието.

 

Първоначално идеята на Дейв Смит била вдъхновена от опаковките с кетчуп. В последствие обаче той установил, че откритието му е приложимо и за всякакъв друг вид течности, поставени в пластмасови опаковки.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
pavche6
преди 10 години

Hooray!

BonyBunny^.^
преди 10 години

Най-накрая ще спя спокойно... :D...

veilside88
преди 10 години

25% Шампоан няма да изгубя !!Винаги квото остане го смесвам с вода :D

The Cheetah
преди 10 години

Честно?!

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия