Защо блондинките са толкова харесвани?

2014-01-11 13:01:00
Защо блондинките са толкова харесвани?
Снимка: Dreamstime

По правило блондинките винаги са взимани на подбив. Много вицове, шеги и закачки за момичетата със светли коси, но дали е истина всичко, което се изписва и изговаря по техен адрес?

 

Ще започнем с малко история. Първата блондинка-изкусителка е била Афродита, според древните писания. През XX век жените, които изрусявали косите си били само представителките на най-древната професия. Не можем да пропуснем и Мерилин Монро, може би най-известната блондинка – изкусителна и красива. Дори куклата Барби е руса, което навярно не е случайно.

 

По данни на Световната здравна организация истинските русокоси жени стават все по-малко. Днес на 100 тъмнокоси жени се пада по една естествена блондинка. Всяка четвърта жена на планетата се изрусява. Независимо дали русият цвят е натурален или не, той вдъхва на жените чувство че са харесвани и забелязвани.

 

 

Не бива да подценяваме и факта, че естествено русите жени имат повече женски хормони и подсъзнателно мъжете ги смятат за по-плодовити, а както знаем целта на природата и сексуалният инстинкт е да се размножаваме повече и повече.

 

Ангелско излъчване, чистота, съблазнителност, порочност, студенина и жестокост, може би се чудите на кое от всички тези качества, приписвани на блондинките се дължи тяхната неудържима привлекателност. Истината е, че „тъмната" страна на стереотипа за блондинката „въздейства" върху мъжката психика, толкова силно, колкото и „светлата".

 

Да си припомним многобройните женски създания от фолклора – русалки, самодиви и сирени, които пленяват и погубват мъжете. Те притежават същите тези противоречиви качества...както и най-често - дълги, руси коси. Затова не е никак чудно, че подобно на тях блондинките са превъзнасяни и ненавиждани. Много мъже се чувстват напълно безпомощни пред сексуалната сила на жената-изкусителка, образ залегнал дълбоко в подсъзнанието им. Страхът ги кара да излизат с контра аргументи: „Блондинките са глупави, лекомислени и развратни".

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
moimoimoi
преди 10 години

русо гладно нема......гълтат яко

SHPAIdURmeN
преди 10 години

Бе то и аз предпочитам брюнетките, обаче русото повече ми допада :D (ама ако е тъпо забрави) :razz:

BonyBunny^.^
преди 10 години

Много момчета са ми казвали, че предпочитат брюнетките и наистина е така....


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия