Мъж се заклещи в пералня, докато правеше изненада на приятелката си ...

2014-01-06 16:32:00
Мъж се заклещи в пералня, докато правеше изненада на приятелката си ...
Снимка: Dreamstime

Всеки ден по света се случват забавни истории, които си заслужава да бъдат разбрани от повече хора. Днес е най-депресиращият ден в годината, затова ще започнем с нещо наистина забавно и развеселяващо.

 

Полицията в Австралия помогна на гол мъж, който се заклещил в ... пералнята, съобщи BBC. 20-годишният младеж искал да изненада приятелката си и влязъл чисто гол в пералнята, която била с горно зареждане. Той обаче се заклещил и полицията трябвало да се намеси. Униформените го смазвали със зехтин и го вадели в продължение на половин час. Положението било толкова сериозно, че на помощ дошли още пожарникари, линейка и спасителен отряд.

 

Мъжът бил ужасно притеснен и засрамен от случилото се и единственото, което споделил за себе си е възрастта си.

 

 

Другата интересна новина е свързана с цигарите. Голяма част от тийнейджърите пушат, без техните родители да знаят за това. Бъдете внимателни обаче, защото вече има тест, който с помощта на слюнката показва дали човек е пушил през последните три дни, пише в. „Daily mail“.

 

Резултатите са готови да минута. А 5-6 минута по-късно се установява и какви количества никотин са попаднали в устната кухина.

 

Тестът се казва Saliva SmokeScreen и работи на следния принцип. Човекът, който бъде проверяван, плюе в малка купичка, след което се прави анализ на неговата слюнка. Тест лентичката показва дали пробата и положителна или не.

 

 

Знаете ли колко тежи Земята? Най-вероятно не, но се оказа, че и учените не са съвсем наясно или по-скоро са били в грешка. Наскоро направен анализ на орбитите на GPS спътниците показа, че Земята е по-тежка, отколкото се е предполагало досега, пише сп. „New Science“.

 

Тъмната материя съставлява близо 80% от Вселената, но за нея има твърде малко информация. Орбитата на GPS спътниците е добре известна и учените изчислили как всеки от тях „чувства“ земната маса. Резултатите показват средна стойност от 0.005 до 0.008% по-голяма от земната маса. Това може да бъде обяснено с диск около Екватора с размери 191 км. на 700 000 км.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия