Днес е понеделникът на разводите и най-депресиращият ден в година, съобщи в. „Daily Express“. През първия понеделник от новата година се подават най-много молби за разводи, сочи статистиката. По време на празниците доста двойки се карат и след като мине Нова година те решават да разтрогнат взаимоотношенията си и всеки да продължи по пътя си. Това води до вълна от обаждания на адвокати в първия работен ден от годината.

 

Защо хората решават да се разведат?

 

 

Най-честите причини са проблеми с парите, битови недоразумения, злоупотреба с алкохол, неразбирателство с роднините на половинката и разочароващи коледни подаръци.

 

Нова година е времето, когато доста хора вземат решение да променят живота си. Някои искат да си намерят нова работа, други да отслабнат, трети да се сдобият с домашен любимец, а има и такива, които искат нов човек до себе си, дори когато имат нормален семеен живот.

 

Както вече споменахме, днешният ден е и най-депресиращият в годината. През първия понеделник от годината хората се чувстват най-нещастни и депресирани, защото са почивали през последните няколко дни, забавлявали са се по време на празниците, но е дошъл моментът, в който трябва да се върнат на работното място. И въртележката отново започва да се върти ...

Автор: Ралица Солакова