Хороскоп за тийнейджъри [част втора]

2014-01-03 10:06:00
Хороскоп за тийнейджъри [част втора]
Снимка: Dreamstime

Лъв

 

През изминалите месеци на старата година успяхте да „вържете” успеха за срока и да си осигурите една прекрасна безгрижна ваканция. По празниците сякаш Добрия старец беше забравил чувала с подаръци във вашата стая. Е, не може да се каже, че е прекалил, вие си заслужихте всяка прекраса изненада и всеки радостен миг. Освен това не сте егоисти – споделихте почти всички лакомства с приятелите си. Сега помислете добре. Остават още няколко свободни дни. Не ги пропилявайте. Не става дума да преговаряте старите уроци, да пишете думи или да решавате задачи. Става дума за друго. Някои от приятелите ви са зле, имат затруднения с усвояването на материала. Просто им помогнете, за вас е далеч по-лесно. Техните оценки ще са вашата награда.

 

Дева

 

Колко е хубаво човек да е във ваканция. Особено за „ходещи енциклопедии” като вас. Когато нямате нови уроци ви остава достатъчно време за книгите, филмите, компютъра... А последните оставащи свободни дни може да използвате за подаръците. Разгледайте ги още веднъж, намерете им подходящи места из стаята си, порадвайте им се. Защото започнете ли училище няма да имате никакво свободно време. Очакват ви тестове и контролни, за които отдавна сте готови, но тъй като сте безкрайно взискателни към себе си, няма да си позволите и минутка почивка. Един от начините да се убедите, че сте „в час” е да обсъдите вълнуващите ви въпроси. Със съучениците, с родителите, с по-възрастни приятели – няма значение. Важното е да ви е приятно и да се почувствате достатъчно сигурни в знанията си.

 

Везни

 

Всичко около вас е идеално. Точно толкова хубаво, колкото бихте желали. Коледната украса ще остане още няколко дни, поне да края на ваканцията, а е толкова красива, че със съжаление ще я приберете. Подаръците са точно онези, които си пожелахте и които ще ви радват дълго време. Само едно нещо все още не ви е ясно. Дали приятелите ви обичат толкова, колкото вие тях. Как да разберете и как да сте сигурни? Много лесно. Наближава краят на срока. Помолете всекиго за нещо и вижте как ще реагират. Ако ви помогнат с удоволствие – това са вашите хора. Ако се опитват да се измъкнат – не ги търсете повече. По-добре един приятел, но сигурен, отколкото десет, но „измислени”. Светът ще продължава да е красив дори и само с един приятел, бъдете сигурни.

 

Скорпион

 

Няма по-големи майстори „на губене на времето” от вас. Но пък когато човек има толкова дълга ваканция като Коледната може да му омръзне да „си губи времето”. И да се замисли, че идва краят на срока. Използвайте последните ваканционни дни за още развлечения, за още игри и за още разходки с приятелите. Достатъчно е поне първата седмица да внимавате в часовете и ще си припомните всичко от учебния материал, преподадено до момента. После, с обичайната си самоувереност, не само ще се справите добре, когато ви изпитват, не само ще получите високи оценки, ами и ще помогнете на закъсалите. Какво да ви прави човек, като сте такива чаровници? И да преписвате, и да ви подсказват, учителите все „си затварят очите”. Няма спасение от вас, калпазани такива!

 

Първата част от статията четете тук:

 

Тийнейджърският хороскоп е изготвен от Петя Георгиева

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия