Всяка зодия се отличава със свои качества и недостатъци, едни са добри в едно, други в друго. Вкусовете и предпочитанията зависят от отделния човек, но според някои хора зодията има много общо във формирането на вкуса на човека. А ти съгласен/на ли си?

 

Текила за Овена. Представителите на тази зодия се стремят към първото място във всяко едно отношение. За родените под знака на Овен е важно да демонстрират значимост, дори когато са сред приятели. Текилата е едно от питиетата, които ще ги отличат от масата. Освен това се пие много театрално, което няма как да не остане незабелязано от компанията. Първо се намазва с лимон опакото на ръката, после се поръсва сол, близва се и се отпива от текилата. Другият вариант е да се налее в тясна чашка с дебело дъно, да се захлупи с ръка, да се удари силно в масата и да се изпие на един дъх. Е, кой няма да забележи Овена?

 

Телецът харесва вино или бира Не са чак толкова впечатляващи, но пък са точно по вкуса на Телеца. Освен това и двете пасват кажи речи на почти всяко ястие. А и от тях човек се напива по-бавно, отколкото от който и да е друг алкохол. Телците по принцип харесват автентичния вкус и традициите. Този тип питиета пасват идеално и на представите им за приятно прекаран празник: у дома, с приятели, по пантофи и без излишни разточителства или изисквания по отношение на облеклото и обноските.

 

Близнаците гърмят шампанско. Независимо от възрастта, Близнаците си остават едни непораснали деца. Те се впечатляват от всичко шумно, с което обичайно е съпътстван един празник - от фойерверките до шампанското. В интерес на истината това е зодията, която най-умело отваря бутилка с шампанско. Близнаците обожават тази напитка и като вкус. А и шампанското ги прави интересни в очите на другия пол. Кой не би харесал мъж или жена, които небрежно държат в ръка елегантна висока чаша, пълна с напитка, в която мехурчетата въздух се борят за надмощие!

 

 

Ракът обича сладки питиета Раците се притесняват в големи компании. В живота може да са решителни и дори напористи, но когато попаднат сред много хора и в по-специална обстановка, изгубват своята словоохотливост. За да разчупят леда, а и за да си дадат сами кураж, те имат нужда от някакво по-леко питие.

 

Коктейлите сякаш са създадени за тях. Те ги харесват не само заради приятния лек вкус, в който има и достатъчно алкохол, но и заради ефектния външен вид. Раците имат нужда да бъдат забелязани, а коктейлът ще привлече погледите на останалите върху тяхната особа. Скъпи питиета за Лъва Ако ще е вино, нека да е отлежало. Ако ще е коняк, то да бъде от най-скъпата възможна марка.

 

Лъвовете спокойно могат да живеят и без алкохол. Напитката в ръката им е по-скоро, за да кажат „наздраве“ на другите и да бъдат забелязани. Затова питието е елегантно и задължително поднесено в изискана чаша и с класни мезета. Представителите на този зодиакален знак обичат да подчертават своята царственост. Те имат нужда да демонстрират на хората наоколо, че са едно стъпало над тях. Затова е важно да пият не обикновена напитка, а такава, която показва високата им класа.

 

Девата харесва свежи коктейли Родените под този знак не обичат вкуса на алкохола. Когато се налага да пийнат нещо, те предпочитат да е нещо леко и в много малки количества. И никога не изпиват до дъно своята чаша. Да повторят? Абсурд! Но пък не биха отказали някой свеж коктейл, в който плодовият сок преобладава, а алкохолът е добавен просто за цвят и аромат. Има, разбира се, и изключения. В много редки случаи сред Девите се срещат... алкохолици.

Автор: Nadejda Atanasova