За мнозина от нас изкуството се изразява в съкровена работа, в която единствено натоварваме ума си. То е проявление на целия ни креативен и творчески талант, въплътен в нашето произведение. Когато кажем изкуство, най-често го свързваме с музика, изобразително изкуство или филми. Изкуството обаче има далеч повече проявления и не всички от тях са толкова извисени.

 

 

Скулпторът Ра Паулет е един от хората, които се отдават на едно нестандартно, но в същото време уникално и респектиращо изкуство. Оставяйки обичайния процес на работа за скулпторите, Паулет се насочва към пясъчните скали, който се превръщат в свое платно. Заменя четката с кирка и длето и оставя таланта си да сътвори невероятните фигури, които вдъхновяват и впечатляват мнозина.

 

Влизайки в наглед невзрачни и незначителни пясъчни пещери, той успява да ги превърне в шедьовър на изкуството. Благодарение на пясъчната му резба, множество пещери се преобразяват на сакрални храмове, изобилстващи с невероятни красиво изваяни орнаменти като цветя, листа, миди и абстрактни дизайни.

 

Работата му вдъхновила режисьора Джефри Кароф, който решил, че е намерил така търсената история за филм. Кроф създава филмът "Cave Digger", който разглежда страстта на скулптора към резбата и неговите постижения. Лентата е номинирана за "Оскар". Ето и трейлъра:

Автор: ИъН Здравчев