Кои са положителните и отрицателните черти на дядо Коледа?

2013-12-17 13:16:00
Кои са положителните и отрицателните черти на дядо Коледа?
Снимка: Dreamstime

Остава седмица преди дядо Коледа да вземе големия чувал с подаръците и да впрегне елените, за да зарадва децата по цял свят. За малчуганите белобрадият старец е модел за добро поведение. Но като всеки човек и той си има своите положителни и отрицателни черти. Вижте кои са те:

 

- всеки знае, че дядо Коледа е доста закръглен. За толкова години обаче той така и не е направил опит да се отърве от излишните килограми. Ако престане да си похапва лакомствата, които му оставят децата, той ще успее да се втали и да си спести излишни здравословни проблеми;

 

- преди време дядо Коледа е бил описван с лула в уста и с ореол дим около главата. Хубавото е, че старецът е успял да се откаже от този свой вреден навик, макар и на стари години;

 

+ дядо Коледа може да е пълничък, но е в доста добро физическо състояние за годините си. А и със сигурност тренира и през годината, иначе няма как да е винаги в добро настроение и да има сили да носи тежкия чувал с подаръците. А и катеренето на комини е добро кардио упражнение, което се отразява добре на физическото му състояние;

 

+ дядо Коледа си има елени, а е известно, че отглеждането на домашни любимци се отразява благоприятно на здравето – понижава кръвното налягане, намалява тревожността и повишава имунитета.

 

+ белобрадият старец обича да пие мляко, докато си похапва лакомства. Второто може да му се отразява на килограмите, но млякото е добър източник на витамин D и калций, които намаляват риска от остеопороза.

 

+ въпреки че Снежанка винаги е до дядо Коледа, той е успял да остане верен на съпругата си. Наскоро направено проучване показва, че за семейните хора рискът да се преборят с рак е по-голям.

 

+ дядо Коледа може да е на години, но въпреки това се радва на що-годе добра памет. Той се справя с проблемите с паметта, като проверява два пъти списъка с желанията, които имат децата за Коледа. Освен това цяла година прави играчки с джуджетата, което е полезно за сърцето му.

 

Ясно се вижда, че плюсовете на дядо Коледа са доста повече от неговите недостатъци. Затова смело може да кажем, че белобрадият старец води сравнително здравословен начин на живот и е пример за подражание.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия