Тийнейджъри помагат на бедни възрастни хора

2013-12-02 13:30:00
Тийнейджъри помагат на бедни възрастни хора
Снимка: Dreamstime

Според повечето възрастни днешните младежи не са особено възпитани и не показват нужното уважение към околните. Дали това е вярно или не, ние не се наемаме да коментираме, но е факт, че има тийнейджъри, които са готови да помогнат на хора в нужда. Става дума за шестима младежи от София, които прекарват свободното си време по по-различен начин от своите връстници. Любо, Иван, Влади, Ангел, Бобо и Гошо имат обща кауза – те обикалят софийските улици и помагат на нуждаещите си, като раздават храна и горещ чай.

 

Идеята на тийнейджърите дошла от клип на техни връстници, които също помагали. Младежите се събрали и взели решение, че ще направят същото – ще помагат на хора, които имат нужда от това, вместо да запълват свободното си време с простотии и безделничество.

 

16-годишните момчета имат безрезервната подкрепа на своята класна ръководителка и на съучениците си. За първата обиколка, която продължава над 5 часа, е събрана сумата от 80 лева. Учениците са отделяли по малко пари от своите джобни и по този начин са натрупали достатъчно пари, за да помогнат на нуждаещите се.

 

Тийнейджърите купили банани, меса, вафли, вода и чай и ги раздали на хората, които имали нужда от тяхната помощ.

 

Младежите споделили, че няма да спрат дотук с тази инициатива. Те се надяват, че ще се намерят още млади хора, които ще се вдъхновят и ще започнат да помагат, с каквото могат. Все пак идва зима, Коледа ... нуждаещите трябва да видят, че човещинката все още е останала у хората. Българи сме, трябва да си помагаме, призовават момчетата с добри сърца!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
diditen
преди 10 години

Достойно за уважение !

papugai
преди 10 години

Това е една групичка смотани гейчета, които първо станаха известни в ask.fm , защото там лесно се изгрява-достатъчно е да си признаеш, че си гей, всички веднага започват да те харесват.

gugenceto2
преди 10 години

Eвала!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия