Откриване на ски сезон 2013/2014

2013-12-02 12:31:00
Откриване на ски сезон 2013/2014
Снимка: Dreamstime

Остават броени дни до Коледа. Остава още по-малко време до началото на новия ски сезон у нас. Докато първото вълнува всички българи, то второто е важна информация основно за любителите на зимния спорт. Добрата новина е, че пистите вече се обработват, а лифтовете на Витоша са ремонтирани.

 

Тази събота ще започне ски сезонът в Пампорово. Влековете в Банско и Боровец ще започнат да извозват своите първи посетители седмица по-късно – на 15 декември. За Витоша все още не е ясно кога ще започне ски сезонът, защото това зависи от падналия сняг, но надеждите са, че това ще стане възможно в средата на месеца. Вече има ентусиасти, които се възползват от първата снежна покривка, въпреки липсата на работещи лифтове.

 

 

Кои ще са работещите лифтове на Витоша и колко ще струват?

 

Тази година влекът Заека и лифтът Романски няма да работят. Ще функционират Витошко лале 1 и 2, влек Черни връх, Драгалевския лифт, Помагалския влек и бейби влека на Ветровала.

 

Билетът за кабинковия лифт на Витоша ще поевтинее с 4 лева. Цената на нощната писта е като тази на полудневната карта на лифтовете на „Алеко” – 22 лева. Целодневната карта за възрастни ще бъде 35 лева, а децата ще ползват съоръженията срещу 21 лева на ден. Цените на Банско и Боровец остават непроменени. В Банско един ден каране на ски за възрастни струва 58 лева, 53 лева е за студенти, 49 лева е за ученици и 38 лева за деца. В Боровец 1 ден каране на ски струва 55 лева за възрастни и 33 лева за деца. В Пампорово картите ще струват с 3 лева повече – 53 лева за възрастни и 32 лева за деца.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия