Арт инсталация впечатли хиляди хора

2013-11-28 11:00:00
Арт инсталация впечатли хиляди хора
Снимка: happyfamousartists

Изкуството е универсалният език, който няма граници, чрез него комуникират всички поколения, независимо от времето, мястото или възрастта си. То е един от най-успешните начин да докоснеш нечия душа и сърце и да го накараш да се замисли над неща, за които дори не е предполагал, че мога да съществуват. Всички тези емоции, обединени заедно, ни карат да се впечатляваме от дадена творба, именно това се е случило и с хилядите посетители на арт инсталацията на Яйой Кусама.

 

 

Артистичната японка представи своята инсталация в галерията „Дейвид Звирнер“ в Ню Йорк. Тя се осмели да представи една концепция, която мнозина се страхуват да засегнат, поради сложността й. Темата на инсталацията беше безкрайността и носеше креативното име „Аз—човекът, който пристигна в Рая“.

 

Същността и бе представена, чрез няколко стаи на безкрайността, които въплътиха целият творчески гении на Яйой Кусама и я превърнаха в тема за обсъждане на мнозина. Използвайки огледала, вместо стени на стаята си тя успя да сътвори истинска магия, която мнозина асоциират с космоса.

 

Действително една от стаите създава такова усещане, защото освен огледалните стени е пълна и множество малки светещи лампички в различни цветове, които успяват да създадат илюзията, че се намираме насред космоса, заобиколени от множество блестукащи звезди. Чувството е необяснимо и едва ли бихме могли да ви предадем дори и малка част от него затова ви предоставяме видео, в което са показани голяма част от стаите и най-важното, макар и за кратно надникват и в така наречената от нас "космическа зала". Приятно гледане:

 

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия