Забавни факти, свързани с филмчета от детството ти

2013-11-20 16:04:00
Забавни факти, свързани с филмчета от детството ти
Снимка: outnow.ch

Знаете ли, че ...

 

... акулата от анимацията „Търсенето на Немо“ е кръстена на адвоката на Стивън Спилбълг?

 

... Star Wars ще да е съвсем различен филм, ако Джордж Лукас не се бе отказал от първоначалните си идеи. Той смятал Люк Скайуокър да бъде джудже, Хан Соло да е чудовище със зелена кожа без нос и хриле, Чубака да носи къси панталонки, а силата да бъде във формата на кристал и да се нарича „Kyber crystal“. Ако това бе станало, Star Wars определено щеше да бъде друг филм!

 

 

... в една от частите на „Сам вкъщи“ Маколи Кълкин намира снимка на приятелката на брат му. Тя била толкова грозна, че малчуганът се стреснал. Истината е, че на тази снимка не е снимано момиче, а момче, което е се прави на момиче. От екипа решили, че е прекалено жестоко да се гаврят по такъв начин с девойка, която не блести особено с външния си вид.

 

... първоначално Шрек не е имал добре познатия ни акцент. Анимацията била вече готова и озвучена, когато Майк Майърс преценил, че гласът не е достатъчно добър и му липсва нещо, което да привлича вниманието. Така той решил да вкара шотландски акцент – такъв, какъвто имала майка му. Майърс си спомнил как като дете тя му разказвала увлекателни приказки и акцентът й придавал интересна нотка на разказите.

 

 

... за пръв път героите на Warner Brothers и Disney се срещнали в анимационното филмче „ Who Framed Roger Rabbit“. От Warner Brothers обаче настояли Бъкс Бъни и Дафи Дък да имат същия размер като Мики Маус и Доналд Дък, за да си отиват, когато участват в едни и същи сцени.

 

... във филма „Костенурките Нинджа“ те са с големината на човек, за да може да бъдат изиграни от актьорите и да има подходящи костюми за тях. След това били смалени до 120 сантиметра в комиксите, видео игрите и анимационните филми.

 

 

... килимът в анимационния филм „Играта на играчките“ и този от хорър лентата „Сиянието“ си приличат адски много ...

 

... във филма „Бейб“ са използвани цели 48 прасенца по време на снимките. Причината е, че животните растели прекалено бързо. Гримьорите използвали различни техники и по този начин всички прасенца си приличали и зрителите не разбрали за тяхната постоянна подмяна.

 

 

Снимки: outnow.ch

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koshtramba
преди 10 години

Много готина статия! Между другото веднага се сетих за приятелката на брата на Маколи Кълкин (понеже имах филма на касетка и знаех всички реплики наизуст), много разумно и професионално решение на екипа!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия