Робот се самоуби

2013-11-17 18:39:00
Робот се самоуби
Снимка: sxc.hu

Ако си мислите, че само вас ви тресе депресия и единствено вие сте тези, с ужасен живот, който повече не може да търпите, то жестоко се лъжете. Доказателство за това е роботът домашен прислужник в Хинтерщодер (Австрия).

 

 

Той се превърна в герой, отприщвайки възмущението на всички свои събратя и поставяйки етичния въпрос относно роботите. Роботът се превърна в сойката присмехулка от забележителните игри на глада, но нямаше късмета да спрат самоубийството му. Факт е, че хората инвестират все повече средства в усъвършенстването на роботите и изкуствения интелект, дали обаче сме достигнали високото ниво, в което роботите притежават душа и притежават способността да правят собствени автономни избори?

 

Според собственика на робота, отговорът е да! Той разказва, че устройството му било оставено изключено и незнайно как е успял да се включи, за да извърши самоубийственият акт. До колко е истина това, не можем да потвърдим, но е едно е ясно, роботът прахосмукачка е избутал от пътя си вряща тенджера и саможертвено застанал на горещия котлон, слагайки край на мъките, на които бил обречен.

 

Робството придобива нови измерения, обхващайки роботите, поне това твърди собственикът на машинката, заставайки твърдо зад тезата, че роботът е извършил действията си сам, без негова намеса. Ние оставаме скептични, но ще продължим да следим случая и ще ви уведомим при евентуална зараждаща се роботизирана революция, а до тогава не забравяйте доброто си настроение, защото горещия котлон е безпощаден.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
DarthLord
преди 10 години

горкия.

baby_baby
преди 10 години

хахахахахаха аа не не :lol:

papugai
преди 10 години

Идея за шофьорите правещи катастрофа-колата ми искаше да се самоубие.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия