Създадоха шоколaд без калории

2013-10-24 19:30:00
Създадоха шоколaд без калории
Снимка: Dreamstime

Всеки един от нас обича да си похапва шоколад и не, не става дума за онзи полезния, леко горчив натурален шоколад, а за млечния изкусителен и невероятно вкусния му вариант. Факт е обаче, че ако прекаляваме, както често се случва, то нашата иначе перфектна фигура става с една идея по-близка до сфера. И ако само допреди няколко дни сте си мислили да татуирате световния глобус на корема, за да заличите неприятната гледка, то имаме радостни новини за вас, защото учени създадоха шоколад без калории.

 

 

Въпросният шоколад е доста иновативен и отхвърля обичайната форма, под която сме свикнали да консумираме шоколада. Професорът от Харвард Давид Едуардс и екипът му са разработили специален аерозол Le Whif, който според специалистите помага на най-върлите фенове на шоколадовите изкушения да не прекалят с калориите.

 

Арезолът е с формата на червило и разпръсква частици, които са достатъчно малки, че да попаднат само и единствено в устата, но не и отвъд нея. По този начин не приемате калории, а само усещате така желания вкус на шоколад. До създаването на продукта се е стигнало, след като екипът е търсил средство, чрез което да се ограничи приемането на кафе и сладки изкушения през деня.


Вече е създаден въпросният шоколад и е пуснат на пазара. Има няколко вкуса, от които потребителите могат да избират и те са: шоколад с аромат на малина, манго, мляко или пък мента.Трябва да признаем че идеята е наистина добра и вече е на американския пазар, като една бройка се продава за 2.99 долара.

 

Екипът смята да разработи и други аналогични аерозолни хранителни продукти. Дали ще бъдат успешни предстои да видим.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
StringTheoryPractici
преди 10 години

Калориите на опаковката се изчисляват от 4*протеини + 9*мазнини + 4*въглехидрати (фибрите, които са въглехидрати, не се броят обикновено). Реално има и други вещества които носят калории, но по стандартите е прието да не се включват в опаковката за опростение и защото обикновено няма.Тези "нискокалорични" често са на този принцип и истинският им брой калории не е 0, а доста повече.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия