"5+1 причини да мразя Христо Ботев", написано от Деница

2013-09-09 22:51:00
Снимката на Христо Ботев в блога на Деница

Днес по телевизията се появи едно напълно непознато момиче. Нейното име е Деница Пенчева, ученичка е в 10-и клас. Преди повече от 10 дни тя пусна в личния си блог статията със заглавието „5+1 причини да мразя Христо Ботев”. В него тийнейджърката е описала кратко и ясно защо не харесва поета и революционер. Според Деница той е „първобитен”, „стихоплетец”, и „прехвален” поет. Също така е разбивал сърцето й.

 

Тийнейджърката е недоволна от факта, че в учебната програма остава „Майце си”, вместо на нейно място да бъде въведена „Колко си хубава” на Христо Фотев.

 

Разбира се, статията на Деница предизвика много коментари. Някои подкрепяха мнението на ученичката, но други не бяха съгласни с нея и изказаха доста негативни коментари. В началото тийнейджърката се е обиждала, но след това е решила, че няма смисъл да обръща внимание на мнението на непознати.

 

Деница сподели, че не е очаквала такъв интерес към нея и не е целяла със статията си да стане известна. Намекна, че в най-скоро време може да напише „5+1 причини да обичам Христо Ботев.”

 

Десетокласничката мечтае да стане писател и ежедневно усъвършенства своите способности. Тя смята, че всеки, който има цели, трябва да има отличен успех в училище и затова миналата година е имала само шестици в бележника.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Fisherman
преди 10 години

Мислех си,че ще прочета нещо интересно,в крайна сметка е хубаво всеки да има лично мнение а не баба ти да се появява в глава ти,всеки път когато трябва да мислиш.После прочетох последния ред "Тя смята, че всеки, който има цели, трябва да има отличен успех в училище и затова миналата година е имала само шестици в бележника." и осъзнах,че това е поредната овца

evtimow :3
преди 10 години

Всъщност е добро, според мен просто изразява лично мнение, нищо повече.Нито някаква омраза към Ботев изразява, нито нищо.Твърде се тръби за нея.

bebeemalko
преди 10 години

Точно Вазов и Яворов, особено, не са никак прехвалени мога да ти кажа, мой човек!

HollyGolightly
преди 10 години

Интересно ми е, колко от коментиралите са отделили време да прочетат написаното от нея. Тъкмо сега и разглеждах блога и мога да кажа, че момичето наистина го бива в писането. Освен това, тя изразява личното си мнение, не се натрапва на никого, ако не ви харесва, просто подминете и не четете. Няма смисъл да я обиждате.

syn7
преди 10 години

Не е лошо да изказва мнение (пък ако иска и писателка да става, малко ме засяга), за мен Христо Ботев ще си остане най - добрия български поет. Аз мисля, че Иван Вазов и Яворов са прехвалени,... но все пак са направили много повече от човечеството в България и трябва да имаме някакво уважение!

Auriss
преди 10 години

и аз ИСТРЪПНАХ ... и аз. Видимо разбираме от литература тука сичките.

antineutral
преди 10 години

С подобно отношение към базата, много трудно ще стане добър писател.

tigity
преди 10 години

o.0 направо съм потресена!Ботев е човек, който е направил много за родината си и не бива да бъде калян от някакво ДЕТЕ, което видимо не разбира от литература!НАПРАВО ИСТРЪПНАХ КАТО ПРОЧЕТОХ ТОВА, а те я изкарват по телевизията о.0 :@:@:@:@ ...

kosder
преди 10 години

Ботев като поет е надминал епохата си и точно заради това са гениални неговите произведения.

Auriss
преди 10 години

Да го местят в "Национализъм и Ксенофобия" ака НИК, пък по БЕЛ да вземе реално да се учи литература. Реших ви проблема, нп, пак заповядайте.

stelkastel
преди 10 години

До Lucho: Не ми се влиза в спорове, особено тук, но не е точно така. Направих си труда (и съжалих) да потърся прословутата статия. Разбирам да имаш собствено мнение (което ВИНАГИ е субективно, няма как), но да можеш да го защитиш с добри доводи. А това момиче не го е направило. Изрази от типа ''много повече ми харесва Пейо Яворов'' (перифразирам, вероятно неспокосано) НЕ СА доводи. И някой беше казал, че омразата е прекалено силно нещо за едно шестнайсетгодишно същество. Прав е. Разбира се, написала го е с цел да предизвика реакция и признавам с неохота, че го е направила. П.С. Мисля, че й отделих прекалено много време. Както и вие.

Lucho
преди 10 години

Нали точно това е демокрацията - да казваш публично какво мислиш без значение дали мнението ти се харесва на останалите? Обаче както винаги аршина в България е двоен.

Smith_6
преди 10 години

Ето нещо което не очаквах.

stelkastel
преди 10 години

Моля ви, не правете известно клетото недорасляче, което нарича Ботев ''поетче'', ''пещерен човек'' и ''мъртвец'' (''Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира''), и тук.

Tsukuda_Hiroshi
преди 10 години

За да можеш да мразиш някого, би следвало да го познаваш. Хич да не е - от творчеството му. Едва ли Деничка е прочела и половината от творбите Ботеви. Според мен просто я е домързало да чете "първобитни" стихове, вместо да виси във фейса... Опа! Станаха 5+2 причини...!

GEMOSHTEN
преди 10 години

Дайте

Roberto Di Matteo
преди 10 години

Постнете

Roberto Di Matteo
преди 10 години

Постнете

Redim_Umnosti
преди 10 години

Ако си кажа тва което искам да кажа на националните предатели ще ме изхвърлят от сайта. Гледах я сутринта случайно и тая говори все едно президента на нова година за неква смръдлива статия дет са я напсували 10 човека отдолу!Баси звездата измислена!

DarthLord
преди 10 години

Прехвалихте я тая Деница, значи. Писателка ще ми става тя, следващата Дж.К. Роулинг. пф.

dimitar.,
преди 10 години

хехехехех, ще ми става писател, ***

OoVasKoO
преди 10 години

Ама тая пикла на интересна ли се прави, наа модерна? Ходи да копаш на нивата, защо въобще и обръщате внимание на тая . . .?

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия