Автобуси, превърнати в модерни и уютни жилища (+ снимки и видео)

2013-08-29 14:00:00
Автобуси, превърнати в модерни и уютни жилища (+ снимки и видео)
Снимка: Lior Danzig

В днешно време на хората често им се раждат страхотни идеи. Някои от тях са готини, но не така приложими, докато други пестят доста средства, като в същото време радват околните.

 

Има хора, които обичат да отидат на морето с караваната си и да прекарат отпуската си на къмпинг. Те нямат нужда от хотел, те си пътуват със свой такъв. Има обаче и такива, които прекарват не само лятото, а цялата година в караваната си. В България това е рядкост и се среща най-често при представителите на ромската общност, но в чужбина това е нещо напълно нормално.

 

До тук няма нищо странно и интересно. Но как ви се струва животът не в каравана, а в стар автобус, изхвърлен в морга за автомобили?

 

На този въпрос могат да ви дадат отговор Хагит Моревски и Тали Саул. Двете се сдобили със старо превозно средство и решили да го превърнат в свой уютен дом. За целта потърсили помощ от студио Ward Design. Няколко седмици по-късно 12-метровият автобус се превърнал в стилна къща, в която е удоволствие човек да живее.

 

Въпреки че пространството е малко и тясно, интериорът е доста свеж. Зад волана на автобуса е трапезарията, а отсреща е кухнята, която изглежда доста удобна, въпреки размерите си. Банята и тоалетната са отделени с матирано стъкло, а коридорът към спалнята е украсен изключително приятно. В автобуса има всякакви удобства – от климатик до топла вода.

 

Вижте снимки на автобуса, който се e превърнал в дом за двете дами, в галерията ни:

 

Това не е първото превозно средство, превърнато в дом. Ханк Бутита имал същата идея и я осъществил с помощта на брат си и най-добрия си приятел. Били им нужни по-малко от 4 месеца, за да превърнат автобуса в уютно местенце за живеене. В него има 12 легла, кухня, баня и две прозрачни стъкла на покрива, осигуряващи неповторима гледка към звездите нощно време.

 

Вижте жилището на Ханк тук:

 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия