Да пазаруваш на високи токчета ...

2013-08-28 09:59:00
Да пазаруваш на високи токчета  ...
Снимка: Dreamstime

Малко са жените, които нямат поне един чифт обувки на високи токчета в гардероба си. Някои представителки не слизат от тях, а други ги обуват само с повод.

 

Интересен е фактът, че обувките влияят на човешкото поведение. След редица проучвания стана ясно, че носенето на високи токчета може да промени начина на пазаруване, пише сп. "Journal of Marketing Research".

 

 

Специалистите установили, че по време на пазар, когато жената е обута с обувки на високи токчета, тя разсъждава по-трезво и съзнанието й е фокусирано върху баланса, който оказва влияние върху потребителските избори и решения. Най-често това се случва в претегляне на възможностите и в закупуване на продукти в средата на скалата между най-скъпите и най-евтините предложения.

 

Ако смяташ, че често си купуваш прекалено скъпи или излишни неща, следващият път, когато отидеш на пазар, бъди на високи токчета, съветват специалистите.

 

Друг интересен факт, свързан с високите токчета, е че те са по-удобни и безопасни при шофиране в сравнение с джапанките. Обувките без пета често се заклещват под педалите и предизвикват ПТП-а. Малцина обаче са тези, които са отказали да шофират, защото са били обути с джапанки, а не с друга удобна обувка.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия