Port Aventura - парк, който ти дава силни усещания и адреналин на макс

2013-08-23 11:31:00
Port Aventura - парк, който ти дава силни усещания и адреналин на макс
Снимка: portaventura.co.uk

В днешно време има толкова много начини човек да си създава положителни емоции и адреналинът му да бъде на макс, че се чуди с какво точно да разнообрази ежедневието си – дали със скок с бънджи, или с гмуркане, или със скално катерене или пък с посещение на голям увеселителен парк. За съжаление, последното вече не е осъществимо в България, след като затвориха Sofia Land, но има няколко много добри парка в Европа, които определено си заслужават да бъдат посетени.

 

Днес ще обърнем внимание на испанския приключенски парк Port Aventura. Той се намира близо до Коста Дорада и е на един час път от Барселона. Всяка година паркът е посещават от над 3 000 000 души, като най-много има от май до септември, когато работят и водните пързалки. Port Aventura е разделен на няколко географски зони – Мексико, Китай, Средиземноморие, Полинезия и Стария Запад, като всяка от тях си има собствена архитектура, забележителности, забавления и местна храна.

 

От 2011 година има нова зона, която се казва SesamoAventura, която е предназначена за най-малките посетители на парка. В нея има едно огромно магическо дърво около което са разположени най-различни атракциони, създаващи незабравими емоции у малчуганите. В парка Port Aventura човек може да открие всякакви забавления – водни атракциони, скоростни влакчета, гигантски въртележки, висока кула, летящо килимче, 3D усещания и други. Определено най-екстремното влакче в парка е Shambhala Ride, което е и най-новото. Чакането си заслужава.

 

Снимка: portaventura.co.uk

 

Интересен е фактът, че паркът е бил замислен като Disney Land, но в последния момент американците решават, че е по-добре той да се намира във Франция, а не в Испания. Въпреки това строежът продължава и през 1995 година Port Aventurа отваря врати за своите първи посетители.

 

Това, което различава паркът в Испания от този във Франция е, че първият е по-подходящ за тийнейджъри и възрастни. Disney Land също е доста интересен и си заслужава да бъде посетен, но там е наблегнато на приказните герои и повечето атракциони са подходящи за малчуганите и подрастващите. Там екстремните играчки са сведени до минимум.

 

Port Aventura работи от 31-и март до 6-и януари, а водната му част „The Waterland Caribe Aquatic Parc" е отворен от 25-и май до 13-и септември.

 

Цена на билетите:

 

1 ден за възрастни (над 11 години) – 45 евро

1 ден за деца (4-11 години) – 39 евро

 

1 ден за възрастни в „The Waterland Caribe Aquatic Parc" (над 11 години) – 28 евро

1 ден за деца в „The Waterland Caribe Aquatic Parc" (4-11 години) – 22 евро

 

Вижте снимки от Port Aventura в галерията ни:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Lucy176
преди 11 години

Иска ми се да отида , със сигурност си заслужава .


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия