Бъдете внимателни - пералнята може да ви докара сериозни здравословни проблеми

2013-08-23 10:45:00
Бъдете внимателни - пералнята може да ви докара сериозни здравословни проблеми
Снимка: Dreamstime

Пералнята е създадена, за да поддържа дрехите ни чисти и по този начин да ни предпазва от бактерии и неприятна миризма, но тя може да ни навреди, ако не знаем как да я използваме. Хората, които редовно перат с температура 30 градуса по Целзий рискуват да се разболеят, защото пералнята става истински развъдник на бактерии.

 

 

В днешно време все повече хора перат на по-ниски градуси и използват по-щадящи перилни препарати. Това обаче е вредно и се създава фалшиво чувство за чистота на прането, пише в. „Daily mail“.

 

Бактериите изобщо не се унищожават. С тях се случва точно обратното – те откриват идеална среда, в която могат да се развиват. За да избегнете излишни здравословни проблеми, специалистите препоръчват поне веднъж седмично да пускате пералнята без пране на 90-градусова програма. По този начин ще унищожите всички бактерии, намиращи се в нея.

 

Също така е хубаво да разделяте прането си както цветово, така и по видове. Не бива да перете на едно място спалното бельо и чорапи с кърпите за лице и хранене. Има шанс по бельото ви да са останали минимални количества фекална маса или урина и по този начин да пренесете микробите на кърпите за лице, с които после ще се избършете.

 

Ако редовно перете на 30-градусов режим, след като проснете прането, задължително трябва да измиете ръцете си, за да премахнете бактериите, които вече са по тях.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
DimovB
преди 10 години

пробвайте да перете цветно на 90 градуса и ви желая успех


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия