Няколко места в България, където желанията стават реалност

2016-10-02 16:15:00
Няколко места в България, където желанията стават реалност
Снимка: hobyto.com

Имате ли червен конец на ръката си против уроки? Връщате ли се у дома, ако сте забравили нещо, а вече сте заключили входната врата? Сменяте ли пътя си, ако котка ви пресече път? С няколко думи – сувеверни ли сте? Ако е така и ако вярвате, че има чудотворни места в България, където желанията се сбъдват, то тази статия е за вас. Вижте няколко места, за които се вярва, че сбъдват мечтите на хората, които вярват в силата на чудото:

 

Обрадовски манастир "Св. Мина", София

Снимка: pravoslavieto.com


Този манастир стана известен, след като бившият кмет на София Стефан Софиянски сподели, че е отишъл в манастира и си е пожелал да спечели кметските избори. Това стана факт. Оттогава много хора ходят и се молят в манастир Св. Мина и споделят, че желанията им наистина стават реалност, ако са от сърце и ако не искат неща, които биха преобърнали живота им в отрицателна насока. Манастирът се набира до София на изхода на кв. Бенковски. Там е чудотворната икона на Св. Мина, която сбъдва желанията на вярващите, както и сандъче, в което може да пуснете написано на лист това, което искате. Разбира се, не се надявайте, че ще отидете и ще си пожелаете да спечелите ТОТО-то и това ще стане реалност. Исканията ви трябва да са в границите на разумното и наистина да имате нужда от тях. Доста жени споделят, че са забременели, след като дълги години не са могли, а много болни хора се подобряват или излекуват напълно, след като са посетили манастира.

 

Криптата в Руската църква „Св. Николай”, София

Снимка: photo-forum.net


В нея се намират мощите на архиепископи Серафим. Поверието гласи, че ако напишеш желанията си и ги оставиш до гроба му, те ще се сбъднат. Мощите се намират в мраморен ковчег. Серафим е починал през 1950 година. Доскоро той не бе канонизиран за светец, но въпреки това хората винаги са го смятали за чудотворец.

 

Пещерата на Св. Иван Рилски, Рилски Манастир „Св. Иван Рилски”

Снимка: valdesaar.blog.bg


В тази пещера Св. Иван Рилски е прекарал 7 години от живота си. Поверието гласи, че хората, които успеят да преминат през дупката на един от ходовете, са праведни и чисти пред съвестта си. След това те имат възможността да напишат желанията си на листче и да го поставят между камъните, за да се сбъдне. Неправедните хора трябва да преосмислят действията си и да отидат след година да опитат отново да преминат през дупката, за да се пречистят.

 

Плоча на преподобна Стойна, църква „Св. Георги”, село Златолист

Снимка: peika.bg


Поверието гласи, че ако стъпиш на плочата в двора на църквата, върху която дълги години е стъпвала преподобна Стойна, желанията ти ще станат реалност. Много хора мислят Стойна за предшественичка на Ванга и дори твърдят, че тя е имала по-голяма лечебна сила от нея. Тя също като леля Ванга губи зрението си като дете и остава да живее в храма, въпреки че не е монахиня.

 

Езерото на желанията, пещера Леденика

 

Снимка: peshteri.zabelejitelnosti.info


Всеки, който потопи ръката си в ледено студената вода и си пожелае нещо, може да е сигурен, че желанието му ще се сбъдне. Езерцето е много мъничко е останало от времето, когато пещерата Леденика е била пълна с вода.

Вижте още 50 места, които да посетите в България

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Lucy176
преди 10 години

Аз изобщо не съм суеверна.

8bit
преди 10 години

xaaxaxxaax


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия