Желаещи за еднопосочен билет до Марс?

2013-08-05 11:08:00
Желаещи за еднопосочен билет до Марс?
Снимка: Reuters

Няма човек, който да не е чувал песента, в която се пее за “One way ticket to the Moon”. Да, но луната вече ни се струва прекалено близо, за да е достатъчно интересно предизвикателство за хората. Вече има ентусиасти, които са готови да си вземат еднопосочен билет до Марс. Преди ден те се събраха във Вашингтон, за да видят презентация на бъдещата им мисия, която ще се състои през 2023 година, предаде Франс прес.

 

 

Около 40 доброволци изслушаха обясненията на Бас Лансдорп, който заяви, че установяването на постоянна колония на Марс изключва завръщането на Земята.

 

През 2023 година четирима доброволци трябва да отидат на Марс след 7-седмичен полет. На всеки 2 години след тази дата ще бъдат изпращани нови екипажи. До този момент са кандидатствали над 78 000 души.

 

Доброволците трябва да знаят, че условията на Марс са изключително тежки – липсва кислород и температурите падат до – 63 градуса по Целзий.

 

Някой желаещ? :)

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
YoungSakura
преди 10 години

Мисля че целта е за да се създадат нови изкуствени условия на Марс и да се уравновеси положението на Земята..тъй като населението ни се увеличава постоянно.Това е добро начинание според мен..

EinGutesKind
преди 10 години

78 000 *** ...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия