Месечен хороскоп за тийнейджъри

2013-07-31 14:10:00
Месечен хороскоп за тийнейджъри
Снимка: Dreamstime

Овен

 

Успяхте ли вече да забравите всичко, което учихте миналата година? Ако не сте, значи ваканцията няма да ви стигне. Но ако в умните ви главици няма нито една формула по математика, нито една историческа дата и нито една географска точка значи всичко е наред. Сега остава само да решите къде ще изразходвате неизчерпаемата си енергия и с какво все още не сте се занимавали, а много ви се иска. Правилата, забраните и стоенето на едно място не са за вас. Добре, че родителите са на работа и не ви виждат какви ги вършите! Който е на отглеждане при баба и дядо ще трябва да спазва някои ограничения, но пък заради манджите на баба си заслужава човек да се жертва. И като се разбрахме, че няма да се съобразявате с никакви графици и разписания значи се оказва, че можете да се занимавате с каквото си искате. Възможностите за спорт са почти неограничени, обаче бъдете по-внимателни – достатъчно синки и ожулвания вече сте си сътворили. Огледайте се и вижте какво правят възрастните около вас. Все ще се намери някой дето да си ремонтира колата или да се занимава с някакъв друг вид техника. Там ви е мястото. Може да не помогнете, но доста неща има за гледане и все интересни. Не е изключено да ви се скарат, че пипате където не трябва. Радвайте се, ако се разминете само с това. Опитайте се да премълчите като ви правят забележка. С „няма”, „не искам” и „не е така” едва ли ще постигнете нещо повече от поредното наказание или „любезни реплики”.

 

Клю-клю на ухо: момичета, крайно време е да излезете от филма и да решите кой от двамата фенове ви харесва повече; момчета, не е лошо да разберете, че и другите могат да говорят, постарайте се да чуете поне едно чуждо мнение.

 

Любовен SMS – за къде сте тръгнали с тия правописни грешки в чата? Изписвате думите на половина, а после се чудите защо никой не се е явил в часа и мястото на срещата!

 

Телец


 

Още един прекрасен месец на „нищо-не-правене”! Хубавото в цялата работа е, че вашият критерий за „нищо” е доста по-различен от този на другите. Въпреки че не обичате да бързате и действате с „олимпийско спокойствие” вие всъщност непрекъснато сте заети. Ако за приятелите ви престоят пред компютъра означава нескончаеми часове на игри, то за вас това е време, в което намирате и преглеждате куп полезна информация. Незнайно как, но тази информация здраво се запечатва в паметта ви и изплува от там точно когато ви е необходима. Достатъчно е да се започне някакъв разговор в компанията и моментално се оказва, че вие сте най-спецове по въпроса. За съжаление, тази ситуация не винаги е във ваша полза. Намират се и такива, които пускат клюки, защото ви преценяват като надути или самонадеяни, засягайки дълбоко чувството ви за справедливост. Е, не се впрягайте излишно, няма как да угодите на целия свят и да се харесате на всички. Прекрасно знаете, че имате няколко верни приятели, които винаги са на ваша страна. През август е много вероятно да се отправите на някакво пътешествие. Толкова много ще ви хареса, че ще заразите всички участници в скайпа с ентусиазма си. Спомнете си за какво не ви стигна времето през учебната година, коя идея много ви харесваше, а не успяхте да я реализирате и се захванете с нея сега. Ще получите невероятни резултати, особено ако става дума за някаква ръчна работа или занаят.

 

Клю-клю на ухо: упоритост и инат са две различни неща. Ако преследвате само собствените си цели и не се съобразявате с чуждите желания най-вероятно ще загубите битката (при това с някой, когото много харесвате).

 

Любовен SMS – с капризи и сръдни няма да подобрите отношението към себе си.

 

Близнаци

 

Толкова много неща захванахте и изоставихте, че вече даже забравихте какви бяха. Прекрасно! Значи можете да започнете от начало без да ви пука. По време на учебната година сте длъжни да се концентрирате към едно или друго, но през ваканцията това изобщо не се отнася до вас. Имате един проблем, обаче! Много са къси тези ваканции, да му се не види. Миналия месец се отърсквахте от ученето и се адаптирахте към скитосването, то пък този месец трябва да правите обратното. Нямаше да е лошо да има още един месец ваканция... ама няма! Та да помислим как е най-подходящо да „си губите времето” през август. Като си знаете колко сте любопитни и бъбриви очевидно е, че трябва да задоволите любопитството си и да си намерите слушатели за компания. Не всички приятели са на почивка или на гости при роднини, все ще има с кого да побъбрите на скайпа, по телефона или дори на живо. Прегледайте програмите на кината, концерти в парка, край басейна и разни други глезотии, ще намерите добри предложения. Освен това ще имате прекрасната възможност да правите онова, което най-много обичате, а именно - няколко неща едновременно, например да гледате кино и да хрупате пуканки.

 

Клю-клю на ухо: ако подхващате разговор следете темата, не го превръщайте в преливане „от пусто – в празно”.

 

Любовен SMS – така, както забравихте с какво сте се занимавали внимавайте да не забравите кой е последният ви избранник или избранница и как се казва... много ще се изложите!

 

Рак

 

Няма да скучаете през август. Не се знае и какво точно ще правите, защото това до голяма степен зависи от хората около вас. Не са много приятелите, с които можете да споделите времето си, но пък с тях ви е добре. С каквото ви предложат, с това ще се занимавате. А и те не ви намират кусури, не ви критикуват и не ви развалят настроението. Само трябва да им напомняте кое занимание за кога сте го решили, защото са разсеяни, забравят, а вие стоите сами и ги чакате, и се изнервяте. Времето е прекрасно и заниманията сред природата ще ви харесат много. Вземете фотоапаратите си и отидете в близкия парк. Ще направите невероятни снимки на растения, птици и насекоми. Когато новата учебна година започне никой няма да има като вашата колекция. Друг полезен начин за съчетаване на полезното с приятното в свободното време е да прегледате вещите си. Има доста стари неща, които вече не ви трябват. Ако много си ги обичате опаковайте ги подходящо и ги складирайте в мазето, ако пък сте склонни да се разделите с тях може да направите вълнуващ подарък на някой от по-малките си приятели.

 

Клю-клю на ухо: усмивката е много по-красива от сълзите, глупаво е да се цупите за щяло и не щяло.

 

Любовен SMS – ако сте толкова сигурни в себе си, че нямате намерение да си промените мнението защо подхващате спор? А ако и събеседникът е решил същото... Имайте пред вид, че никой не е безгрешен.

 

Лъв

 

И така, в разгара на ваканцията сме с цяла група по-стари и по-нови приятели. Естествено, че вие водите групата, подсказвате идеите и диктувате условията - това не подлежи на обсъждане. Нищо чудно, че всички толкова много ви обичат. Вие не само управлявате групичката, вие с огромно удоволствие помагате на когото за каквото трябва. Нямате навика и желанието да се впускате в ръкопашни хватки и „рицарски битки”, но ако някой от приятелите ви е застрашен намирате начин да оправите положението. Участниците в групичката ви знаят много добре, че трябва да се съобразяват с вас и да зачитат думата ви. За сметка на това вие им подсказвате стотици начини за приятно прекарване на времето и изживяване на куп вълнуващи емоции. Вие сте мили, дружелюбни, романтични, излъчвате спокойствие и сигурност. С каквото и да се захванете, правите го добре и предизвиквате възхищение. Това е прекрасно, но може да има и не чак толкова прекрасни последици – старите ви приятели може да се почувстват пренебрегнати за сметка на новите. Вгледайте се в тях и ако забележите подобно нещо опитайте се да ги успокоите.

 

Клю-клю на ухо: не позирайте и не се самозабравяйте, ще ви обвинят в самонадеяност и ще ви стане неприятно.

 

Любовен SMS – изискванията към околните прилагайте и към себе си.

 

Дева

 

Колко сте старателни! И как нищо не забравяте! Не е, че точно не го забравяте, просто вече имате полезния навик да си записвате. Така едно по едно, едно по едно и довършихте повече от половината неща, които бяхте започнали през учебната година и за които все не ви стигаше времето. Няколко интересни книжки, прочетени до половина; няколко недовършени предмета и картички от часовете по практически занимания; няколко скъсани копчета на блузките, които отдавна чакат да бъдат зашити; купчината стари тетрадки, които трябваше да бъдат подредени и складирани на подходящо място. Между другото, не стойте само у дома. Имате нужда от движение, разходки, чист въздух. Не отказвайте на приятелите, които ви канят да покарате колело или да отидете на басейн. Ще ви бъде приятно, но вземете мерки за кожата си – слънцето е силно, може да изгорите.

 

Клю-клю на ухо: както сте последователни в работата си, така бъдете последователни и в отношенията. Ако някой ви е огорчил с лоша дума опитайте се да разберете причината.

 

Любовен SMS –любовта ви към приятелите е взаимна, тя ще ви осигури успех във всичко.

 

Везни

 

И вие имате трудности като всички останали хора, но едно е да преодолявате затруднения, а съвсем друго да „се борите с вятърни мелници”. Нали си спомняте онзи прекрасен герой на Сервантес - Дон Кихот? Не изпадайте в неговото положение. Ако нещо не е наред потърсете помощ, съвет, споделете. Не е нужно да изпадате в лошо настроение, граничещо с депресия. Лято е, ваканция е, време е да се забавлявате, а не да се потапяте в „бели кахъри”. Вие сте мили, очарователни, дружелюбни, талантливи. Какво повече ви трябва? Имате достатъчно приятели и се разбирате с тях, но прекрасно знаете, че всички хора са различни. Ако някой ви е направил забележка или ви е погледнал на криво, защото е бил в лошо настроение то не значи, че трябва да страдате. Случката най-вероятно е засегнала чувството ви за логика, естетика и справедливост, но вместо да подскачате, да се изнервяте и да се самообвинявате ще е по-добре да изясните причината. Ще се окаже толкова глупава и елементарна, че след време като си спомните ще се смеете на глас...

 

Клю-клю на ухо: не се захващайте за неща, от които нищо не разбирате, неуспехът ще ви обезоръжи. Не е все едно да вършите нещо самостоятелно или да помагате.

 

Любовен SMS – правилата може да ви изглеждат нелогични, но това не означава, че можете да ги загърбите.

 

Скорпион

 

Много сте умни, проницателни и обичате да правите само онова, което ви е интересно. Поне през ваканцията не е нужно да сдържате емоциите си или се съобразявате с конкретни правила. Добре, че има такива дни, та да си приказвате на воля, каквото ви хрумне, нали? Сега ако се изразите остро или разкритикувате нещо по „своя си” начин може пак да ви погледнат на криво, но няма да ви накажат или да ви изгонят от час. Рискувате обаче, да предизвикате друг ефект, при това по-неприятен – да ви обърнат гръб. Да отблъснете приятелите или част от компанията си, които усещайки, че ги манипулирате бързо ще ви игнорират. Помислете добре дали ще ви е приятно, преди да пуснете поредната груба или ехидна забележка и как ще се почувствате, ако ви отговорят по вашия начин. Енергийният ви потенциал в момента е много силен. Имате възможност да се справите с практическите си занимания самостоятелно, а не както обикновено правите – да убедите някого да свърши работата вместо вас.

 

Клю-клю на ухо: когато направите грешка не търсете виновните извън себе си.

 

Любовен SMS – романтичният ви заряд е много по-силен и по-въздействащ от сарказма.

 

Стрелец

 

Дайте воля на въображението си. Вие сте изявени любители на пътешествията. Едва ли ще можете да тръгнете към дълги и екзотични дестинации или поне няма как да го направите самостоятелно. Късметлии ще са онези от вас, които могат да пообиколят насам-натам с родителите. За другите, обаче, също има вариант. Даже няколко. Пътешествайте с книгите. Всички знаят колко сте ученолюбиви и любознателни. В случай, че сте решили да се наслаждавате на ваканцията без да прелистите или прочетете дори една страничка, то интернетът е ваш – има прекрасни документални филми, които ще ви харесат и ще провокират фантазията ви. За да не ви стане скучно само с такива домашни занимания може да обсъдите с приятелите „наблюдателни маршрути“. Не знаете какво означава това? Много е просто – взимате карта на вашия град или си намирате такава с помощта на Google. Разглеждате я подробно и отбелязвате интересните места и забележителностите на града си. Правите маршрута така, че да не се отдалечавате твърде много от дома, ако сте без придружител и всеки ден посещавате поне три обекта. В края на месеца ще сте истински екскурзоводи, подготвени за започване на работа в областта на туризма.

 

Клю-клю на ухо: експериментирайте умерено и откровено си признайте грешките. Едва ли някой ще ви се разсърди – приятелите са такива, за да помагат, а родителите – за да прощават.

 

Любовен SMS – една мъдра мисъл гласи „пътят към ада е изпълнен с добри намерения“. Сещате ли се какво трябва да означава това?

 

Козирог

 

Тихо и кротко, ден след ден, крачка по крачка се приближавате до целите си, докосвате ги, усмихвате се доволно и продължавате напред. С вашия ритъм и настоятелност спокойно можете да стигнете до Еверест. Най-хубавото е, че всичко правите с много старание и внимание, а резултатите ви доставят огромно удоволствие. А приятелите с нетърпение чакат да ви остане някоя свободна минута за тях. Не ги пренебрегвайте, нали знаете, че трудно се справят сами. Трябва не само да ги съветвате, направо си е нужно да ги „подреждате“, за да придобият поне от части вашата самостоятелност и чувство за отговорност. Всъщност, не е толкова трудно. На тяхното „искам“ или „не искам“ вие отговаряйте с „трябва“. Така хем ще се забавлявате гледайки ги как се лутат като „свободни електрони“, хем ще ги научите как да си вършат работата бързо и без много мрънкане. Но между другото, нали не сте забравили, че сте във ваканция? А какво правят хората в този период от време? Почиват, естествено! С други думи казано, забавлявайте се. Участвайте в купоните и развлеченията, на които ви канят, играйте на открито, запознавайте се с нови приятели, разхождайте се. Защото времето лети и докато се усетите училищният звънец ще запее песента си.

 

Клю-клю на ухо: колкото повече мислите, толкова по-сложни и неразрешими ще ви изглеждат „нещата от живота“. Я се огледайте – от всеки ъгъл ви се усмихва по едно забавление.

 

Любовен SMS – най-трудните неща се правят лесно с повечко въображение и чувство за хумор.

 

Водолей

 

Пак ли ви е скучно? Честно да ви кажа, никой не се учудва... Като сте толкова умни и оригинални какво да ви прави човек! Всичко ви омръзва бързо и стремително гоните нови емоции. Посетихте ли вече Природо-научния музей, различните ваканционни инициативи във вашия град – има какви ли не фестивали, летни кина, пътуващи театри, джем-стейшъни... човек би казал, че специално за вас са ги измислили. Освен това приятелите ви в момента са на близо и навсякъде. С нетърпение ви чакат да им обърнете внимание, за да споделят проблемите си. А на вас в това ви е силата – да „чупите бариери”. Преди „задачата” да е формулирана вие сте измислили решението, че и не само едно. И между другото, нали не мислите, че е задължително да сте денонощно пред компютъра? Спортът, туризмът, екскурзиите, импровизираният пикник с приятели, дори обиколките пеша ще разтоварят мислите и ще раздвижат тялото ви. Така ще смените умствената умора с физическа и ще забравите „черните” си мисли, а и ще намерите куп нови приятели. Не стойте прекалено дълго на открито през горещите часове на деня, носете шапка и слънчеви очила.

 

Клю-клю на ухо: „голямата и всепомитаща любов” е прелетна птица, но периодът й на прелитане е много повече от година. Важно е не кога ще долети, а да я дочакате.

 

Любовен SMS – не забравяйте обещанията, които давате докато „спасявате човечеството” и се опитайте да разберете къде свършват мечтите ви и къде започва реалността.

 

Риби

 

Дайте воля и размах на въображението си. Още един прекрасен месец за нежните ви и чувствителни души. В горещите дни може да стоите у дома на включен климатик, да гледате през прозореца и да си мечтаете за пътуване до Марс или за околосветска обиколка – каквото ви се хареса. В по-прохладните защо да не направите една обиколка на квартала с велосипеда в компанията на приятелите? Най-добре ще си употребят времето онези от вас, които се занимават с някакво изкуство – музика, рисуване, фотография и каквото още ви дойде на ум. Малко по малко, спокойно и с вдъхновение ще можете да направите или довършите всичко, което през годината ви е идвало на ум и е останало „да виси във въздуха” от липса на свободни часове, добро настроение и вдъхновение. Недочетените книги и недогледаните филми също чакат. А има начин и сами да си направите нова компютърна игра. Въобще, от вас зависи дали ще скучаете. Направете нещо много полезно. Записвайте в една тетрадка всички идеи, които ви хрумват. Като ви текнат може да ги забравите веднага, достатъчно е в момента някой ви звънне по телефона. А като са написани, след време ще ги прочетете и може да ги допълните даже. Тези, които ги мързи да пишат нека разкажат. Така асоциативната ви мисъл ще се обогати и оживи.

 

Клю-клю на ухо: когато обичате някого е по-добре да му кажете грозна истина, отколкото красива лъжа. Болката от истината може да е по-силна, но е по-кратка.

 

Любовен SMS – няма начин да живеете едновременно и в миналото, и в настоящето, и в бъдещето, но има начин да запазите мечтите си свежи и детската нежност непокътната.

 

Снимки: Dreamstime

 

Тийнейджърският хороскоп е изготвен от Петя Георгиева

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
mira va4eba
преди 10 години

И при мен има нещо вярно

Lucy176
преди 10 години

Определено има нещо вярно : )


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия