Няколко полезни съвета за стягане на багаж

2013-07-30 11:24:00
Няколко полезни съвета за стягане на багаж
Снимка: Dreamstime

Всеки знае, че жените обичат да мъкнат мнооооого багаж със себе си, когато тръгнат на екскурзия/почивка. Но в днешно време доста хора използват нискобюджетни самолетни компании, при които багажът е ограничен. Ако това е причината да трябва да сте по-събрани или малкият автомобил, с който ще пътувате, то статията определено ще ви бъде полезна.

 

Какво да направите, за да може да не взимате прекалено много багаж, но в същото време нищо да не ви липсва?

 

 

През горещите летни месеци дрехите не са обемни и човек може да вземе със себе си доста тоалети, без да има затруднения със затварянето на куфара. Хубаво е да взимате тънки връхни дрехи, защото вечерите понякога са студени. А ако ви е топли, махате най-горната дреха и решавате проблема си. Това обаче няма как да се случи, ако си сложите дебела тениска, например. Затова се старайте да се обличате като „зелка“, тоест на слоеве.

 

Другото, което е хубаво да направите, е да си вземете дрехи, които си отиват помежду си и предварително да си измислите коя дреха с какво ще я комбинирате, за да не се окаже, че си носите обемиста рокля, за която не сте си взели подходящи сандали.

 

Какви обувки ще си вземете, зависи от това къде отивате. Ако ще обикаляте забележителности, по-добре заложете на най-удобните, а не на най-новите. Но ако ще ходите на море, може да си вземете и един чифт по-неудобни обувки, които да използват вечерно време, когато ходите на клуб/дискотека.

 

Опитайте се да нe натъпквате куфара си до горе, за да имате място за нови дрехи, аксесоари и подаръци, когато се връщате. Особено, ако пътувате в чужбина. Когато тръгнете да взимате сувенири за приятелите си, ще установите, че няма къде да ги приберете, а ако случайно успеете да ги натъпчете в куфара, има сериозен риск да ги счупите. Затова винаги оставяйте мъничко местенце, ей така, за всеки случай.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия