Носенето на тежки дамски чанти на свивката на лакътя е опасно за здравето!

2013-06-05 16:45:00
Носенето на тежки дамски чанти на свивката на лакътя е опасно за здравето!
Снимка: Dreamstime

Да видиш жена, която носи огромната си дамска чанта на свивката на лакътя, не е нещо странно. Голяма част от представителките на нежния пол не могат без чанта и предпочитат да я носят на ръка, отколкото с дълга дръжка през тялото, пише в. „Sunday Express“.

 

Сигурно се чудите защо обръщаме внимание на това?

 

 

Наскоро стана ясно, че дамите трябва да се отучат от този вреден навик, защото той е опасен за здравето. Ако редовно носите тежката си чанта на свивката на лакътя, има вероятност да получите разтежение на мускулите и възпаление на раменните сухожилия.

 

Специалистите предупреждават жените да НЕ подражават на манекенките, които представят новите дамски чанти именно по този начин – върху свивката на лакътя. Тази мода причинява сериозни здравословни проблеми в областта на врата и рамото. Нещата се усложняват, ако жените ходят на високи токчета.

 

За да не си създавате излишни главоболия, не си купувайте големи чанти, не ги пълнете с ненужни вещи и не ги носете по начина, описан по-нагоре. Щадете здравето си и не робувайте на нездравословните модни тенденции.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kr373n
преди 11 години

Аз се чудех, защо всички започват да остават без китки, то ето какъв бил проблема. :lol:


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия