66-годишен мъж разбра, че е жена ... съвсем случайно

2013-06-05 12:30:00
66-годишен мъж разбра, че е жена ... съвсем случайно
Снимка: sxc.hu

Какво ли е чувството 66 години да живееш като мъж и изведнъж да разбереш, че си жена? Сигурно ви се струва нещо невъзможно, но това се е случило с мъж от Хонконг. По време на рутинен медицински преглед било установено, че всъщност той е ... тя. Мъжът отишъл на лекар, защото му се появила подутина по тялото, съобщи Франс прес.

 

 

Той се оплаквал от подут корем и отишъл на специалист. Там станало ясно, че мъжът има голяма киста на яйчниците, а в същото време имал външни мъжки белези, като малък пенис и брада.

 

Лекарите били категорични – жителят на Хонконг страдал от синдром на Търнър – рядко генетично заболяване, което се среща при 1 на всеки 2 500 – 3 000 раждания на момичета. Симптомите на болестта са нисък ръст и стерилитет. Мъжът обаче е засегнат и от конгенитална адренална хиперплазия, която е свързана с анормална секреция на мъжки хормони, на която се дължи придобиването на характерни мъжки черти във външния му вид.

 

Едва шест души в света страдат от двете болести.

 

Мъжът – жена е с ръст 1.37 метра, няма тестиси и от дете страда от неспособността да задържа урина. Спрял да расте, когато бил на 10-годишна възраст.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
sofityoy
преди 10 години

Много жалко за човека!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия