Да се возиш на виенско колело в продължение на дни ...

2013-05-21 12:45:00
Да се возиш на виенско колело в продължение на дни ...

Хората са готови на какво ли не, за да поставят рекорд и да бъдат вписани в книгата на Гинес. Клинтън Шепърд успя да постави нови рекорд по продължително возене на виенско колело. Жителят на Чикаго е прекарал в кабинката 48 часа, 8 минути и 25 секунди, съобщи ИТАР-ТАСС. За да не му стане лошо, екипът, който следял поставянето на рекорда, му позволил да почива по 5 минути на всеки кръгъл час.

 

 

32-годишният мъж правил всичко възможно, за да не заспи – гледал филми на Джеймс Бонд и Батман, сърфирал в интернет и играел на видеоигри. За храната му се грижели местни ресторанти, сред които било и заведението на баскетболиста Майкъл Джордан.

 

Предишният рекорд по продължително возене на виенско колело бил поставен през юли 2012 година от канадеца Роби Гибсън. Той успял да издържи 30 часа и 35 секунди.

 

Виенското колело в Чикаго е построена през 1893 година от Джордж Уошингтън Гейл Ферис младши. Диаметърът му е 75 метра, а масата – 2 000 тона. Задвижва се благодарение на 2 парни машини с мощност 1 000 конски сили всяка. Има 36 кабинки, като във всяка една от тях има 60 места – 20 за сядане и 40 правостоящи. Всяко завъртане на колелото се извършва за 20 минути.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
MikeyM
преди 11 години

Виенското колело в Чикаго е построенA през 2893 (<<<<< забележете годината )година от Джордж Уошингтън Гейл Ферис младши:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

KrisoBG
преди 11 години

Не знай кой ги пише тези статии, но ако не повторят едно и също нещо два пъти, то ще объркат годините - 2893! хД

SpiritInBlack
преди 11 години

Колелото на бъдещето 2893 :Д


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия