Семейство с 13 деца се бори за титлата „Голямото семейство на 2013”

2013-04-22 09:59:00
Семейство с 13 деца се бори за титлата „Голямото семейство на 2013”

Близо 70 семейства с общо 241 деца са изпратили своите кандидатури за кампанията „Голямото семейство на 2013”, организирана от списание „Кенгуру” и фондация „Искам бебе” под егидата на българския президент. Всички семейства вече се впуснаха в оспорвана интернет надпревара за голямата награда – 10 000 лв. и полагащата им се порция обществено и медийно любопитство.

 

Очаквано, най-много от включилите се семейства са тези с по три деца, 16 участници са с 4, три са с по 5 и само едно семейство от Ново Оряхово, Варненско е с впечатляващата бройка 13 деца – всичките отглеждани с много любов и внимание от своите родители и жънещи грандиозни успехи в учебните и спортните си занимания. Най-голям е броят на семействата от София, като сериозно застъпени са и кандидатите от Бургас, Варна, Добрич, Благоевград и Плевен.

 

Гласуването във Facebook, от което ще бъдат излъчени 10-имата финалисти, ще продължи до 6 май, след което техните кандидатури преминават в ръцете на представителното жури от известни и успели в различни области български личности, приели присърце каузата на „Голямото семейство”.

 

Сред имената на ангажиралите се с нелеката задача да класират по симпатии и заслуги номинираните семейства са: българската гордост в гимнастиката Йордан Йовчев, актрисата Елена Петрова, журналистът Иво Инджев, ТВ водещата Дани Колева, политикът и експерт в европейските въпроси Гергана Паси, председателят на фондация „Искам бебе” Радина Велчева и др. Самата инициатива се провежда под егидата на българския президент, който лично ще връчи на победителите статуетката. Официалната церемония ще се проведе на „Дондуков” 2 на 15 май – Международният ден на семейството, от 16 ч.

 

Кампанията „Голямото семейство” е национална инициатива в подкрепа на многодетния семеен модел, която има за цел трайна промяна към положителна посока на обществените нагласи спрямо семействата с повече от три деца в България. Тревожните статистически данни за все по-намаляващия брой на родените деца у нас, както и за преобладаващото нежелание на българските семейства да имат повече от едно дете са основният мотив на организаторите да дадат старт на инициативата, която има амбицията да се превърне в ежегодна обществена кампания. За повече информация: www.goliamotosemeistvo.com

 

 

На снимката: Веска и Емил Петрови от с. Ново Оряхово, които се борят за титлата „Голямото семейство на 2013” заедно с 13-те си деца.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
RoxyM
преди 11 години

Ба, а *** и Айше къде ги забравихте? Че това във всяко гето има поне по една *** с 10+ деца. Като почне да ражда от 12 годишна смятай колко е родила до 40!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия