Кажи ми колко SMS-а изпращаш, за да ти кажа какъв си

2013-04-18 18:30:00
Кажи ми колко SMS-а изпращаш, за да ти кажа какъв си
Снимка: sxc.hu

Броят на текстовите съобщения, които младежите всеки ден изпращат, може да говори много за характера им, смятат американски изследователи, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

За да стигнат до това заключение, в продължение на три години специалисти от университета в Уинипег изучавали персоналните качества, поведението и навиците за изпращане на SMS-и на 2300 студенти.

 

 

Именно така те установили, че колкото повече текстови съобщения изпраща един млад човек, толкова по-голям е шансът той да е повърхностен, да е обсебен от собствения си външен вид и да има нисък морал. Нещо повече – влечението към SMS-ите разкрива още меркантилност и ламтеж за пари.

 

Освен това студентите, които най-често пращали текстови съобщения чрез телефона си, били по-неграмотни от останалите и в най-голяма степен демонстрирали признаци на расизъм и непоносимост към различието.

 

Същевременно тези, които изпращали най-малък брой SMS-и, отдавали по-голямо значение на моралните и духовни принципи и не издигали на пиедестал парите и властта. За тях уважението, доверието и изграждането на стабилни взаимоотношения с останалите хора били на преден план.

 

А вие колко SMS-а изпращате на ден и смятате ли, че тази бройка наистина може да разкрие определени черти от характера ви?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия