Повечето хора крият парите си от крадци в чекмеджето с чорапи

2013-04-12 15:31:00
Повечето хора крият парите си от крадци в чекмеджето с чорапи
Снимка: Dreamstime

Всеки човек има местенце у дома, където крие ценностите си – златни накити, ценни предмети, пари и прочие. Статистиката показва, че най-често хората крият нещата си в чекмеджето с чорапи, съобщи в. “Daily express”. Те смятат, че това е най-доброто място вкъщи, но това не е така. Почти всеки крадец проверява гардеробите и чекмеджетата пълни с бельо, чорапи и дрехи.

 

Над половината от хората споделят, че държат ценностите си на уж тайни места, които обаче са лесни за откриване, особено ако крадецът се замисли кои са най-комерсиалните тайници.

 

 

13% от участниците в анкетата споделили, че крият ценните си вещи и парите в чекмеджето, където държат чорапите си. 9% пък крият ценностите си под леглото или върху гардероба. 6% се опитват да предпазят парите и бижутата си, криейки ги под кухненската мивка.

 

Едва 40% от хората, които са били обирани веднъж, са поставили аларма. 33% са решили, че нямат нужда от аларма, а едни специални ключалки за врати и прозорци биха били достатъчни. 15% са си купили голямо куче, надявайки се, че то ще стресне крадците.

 

Хората трябва да проявяват повече въображение, когато търсят място, където да скрият ценностите и парите си. Но преди това трябва да направят всичко възможно да опазят дома си с няколко прости охранителни мерки – от заключването на вратата и прозорците, до поставянето на аларма и снабдяването със сейф с парола.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
DarthLord
преди 11 години

Благодаря, че ми казахте. Сега, ако стана крадец, ще знам къде да търся. :))


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия