Да дадеш живот на 7-килограмово бебе ... по естествен път

2013-03-29 11:32:00
Да дадеш живот на 7-килограмово бебе ... по естествен път
Снимка: Facebook

Всяка майка се вълнува преди раждането. За съжаление, в последно време жените са станали доста лигави и не търпят болка, и голяма част от бъдещите майки предпочитат да родят със секцио, защото ги е страх от естественото раждане. 21- годишната Джейд Пакър може да бъде обявена за майка – героиня – тя роди по естествен път сина си, които се появи на бял свят с гигантски размери – 7 килограма и няколко грама, пише в. “Daily mail”.

 

 

Джордж Кинг е истински късметлия. По време на раждането е имал кислородна недостатъчност в продължение на 10 минути и лекарите му били дали едва 10% шанс да оживее. Явно Джордж е имал желание за живот и това му помогнало да оцелее. Въпреки това той не е бързал да се роди – седял в корема на майка си до 15-ия ден на 10-ия месец. Раждането също не било от най-бързите – Джейд се мъчила в продължение на 16 часа, но накрая всичко минало благополучно.

 

Бебето гигант вече си е у дома при своите родители Джейд Пакър и 21-годишния Райън Кинг. Шест седмици след появата си на бял свят, Джордж е висок 66 сантиметра и тежи 7.7 килограма. Родителите му му купуват дрешки за шестмесечни бебета, защото тези за неговата възраст са му малки.

 

„Просто раменете му заседнаха и всичко се обърка. Имаше около 20 лекари в стаята и тогава наистина стана страшно. Майка ми беше по време на раждането и тя беше тотално шокирана. А най-големият шок дойде, когато видяхме колко е голямо бебето“, разказва майката Джейд Пакър.  „Той е едно малко чудо. Всъщност – голямо чудо“,  уточнява тя.

 

Джейд винаги е мечтала да има голямо семейство, но мисълта да роди още едно такова гигантско бебе, би я отказала да има още деца.

 

За момента Джордж се развива нормално и не показва никакви признаци за последствия от травматичното раждане, но продължава да бъде под лекарско наблюдение.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
frozendeath
преди 11 години

" в последно време жените са станали доста ***" Извинете? Кои пък сте вие, че да казвате на жените, че са *** или как да раждат? Защо са избрали секцио си е лично техен избор и е изключително груби и обидно да си врете носовете където не ви е работа.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия