Каква е връзката между икономическия климат и високите токчета?

2013-03-23 10:00:00
Каква е връзката между икономическия климат и високите токчета?
Снимка: sxc.hu

Инфлацията, доходите на домакинствата, спестяванията и изхарчените пари са все показатели, по които може да се съди какъв е икономическият климат в дадена страна. Това, което доскоро никой не е подозирал, обаче, е, че и височината на токчетата, които представителките на нежния пол носят, също може да говори много за икономическото състояние.

 

 

Това откритие принадлежи на изследователи от сайта Very.co.uk, които проучили подробна статистика за британската икономика през последните 4 години и я съпоставили с данните, с които разполагали, за средната височина на обувките, предпочитани от дамите, пише в. “Daily Mail”.

 

Оказва се, че колкото по-стабилен е икономическият климат в дадена страна, толкова по-високи токчета носят жените. И обратното – колкото по-несигурни са икономическите времена, към толкова по-ниски обувки посягат представителките на нежния пол.

 

Едно от вероятните обяснения на това явление е свързано със стремежа на дамите да получат повече сигурност и да се чувстват здраво стъпили на земята, когато финансовото им състояние е сериозно застрашено.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Ime_Nqma
преди 11 години

К'во?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия