Късен брак = повече пари за жените и по-малко за мъжете

2013-03-21 18:30:00
Късен брак = повече пари за жените и по-малко за мъжете
Снимка: sxc.hu

Жените, които се омъжват на по-късен етап от живота си, чак след като навършат 30 години, печелят повече пари от останалите. При мъжете обаче нещата стоят по противоположния начин, пише в. “Daily Mail”, позовавайки се на резултатите от скорошно американско проучване.

 

 

Специалисти от щатския университет във Вирджиния изучили данните за хиляди мъже и жени на различна възраст, за да стигнат до заключението, че встъпването в брак до голяма степен влияе върху професионалния успех на представителите и на двата пола.

 

Така учените установили, че колкото по-късно се омъжи една жена, толкова повече пари печели тя. Логиката е много просто – с минаването под венчило в повечето случаи следва раждането на деца, което пък откъсва представителките на нежния пол от кариерата им. Съвсем естествено това води до понижаване на доходите. Дори след завръщането си на работа, на жените им трябва повече време, докато се издигнат в службата.

 

Същевременно при мъжете е точно обратното. Колкото по-рано се оженят те, толкова повече пари печелят в бъдеще. Според учените това се дължи на факта, че младите представители на силния пол желаят да се докажат и работят здраво, за да осигурят всичко необходимо на семейството си.

 

Последните проучвания сочат, че средната възраст, на която жените встъпват в брак, е 27 години, докато при мъжете тя е малко по-висока – 29 години. И при двата пола се наблюдава съществено покачване на този показател. Само преди две десетилетия дамите са минавали под венчило средно на около 23 години, а мъжете – на 26.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия