106-годишен мъж най-накрая завърши училище

2013-03-06 21:30:00
106-годишен мъж най-накрая завърши училище
Снимка: sxc.hu

Никога не е късно да се образоваш и да придобиеш нови знания. Поредното доказателство за това е 106-годишният американец Фред Бътлър, който най-накрая успя да завърши училище, пише Huffington Post.

 

Възрастният мъж има 65-годишен брак зад гърба си, отгледал е пет деца, служил е в армията по време на Втората световна война и години наред е работил в местното водоснабдяване. През целия си живот обаче той така и не успял да вземе училищна диплома.

 

 

Бътлър напуснал школото си още в 9-и клас, тъй като трябвало да помага на майка си в отглеждането на петте му по-малки братя и сестри. Дълги години той съжалявал, че не е успял да завърши училище, но смятал, че така му е било писано.

 

Една от дъщерите на Бътлър обаче не била съгласна с това. След като починала майка ѝ, тя решила да окуражи своя баща да сбъдне мечтата си. Не ѝ отнело много време да убеди Бътлър, че трябва да тръгне отново на училище.

 

След поредица от домашни и посещаване на учебните часове, заедно със значително по-младите му съученици, възрастният мъж най-накрая достигнал целта си.

 

Само преди два дни – в понеделник, той получил своята диплома на специална церемония, на която присъствали както най-близките му хора, така и всички официални представители на училището, което завършил.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Sissy127
преди 11 години

Ето това е воля, а не като тея в училище дето имат шанса да учат, но не го използват.

jasmins
преди 11 години

Евала!! :))


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия