Японски ресторант налага глоба за недоизядено ястие

2013-02-17 10:00:00
Японски ресторант налага глоба за недоизядено ястие
Снимка: YouTube

Родителите на малки деца често ги заплашват, че няма да получат десерт, ако не си изядат и последната троха от вечерята. Подобно наказание, но на малко по-високо ниво, налага и японският ресторант “Hachikyo” в град Сапоро, който глобява с пари своите клиенти, които са оставили недоизяден специалитета на заведението, съобщава Huffington Post.

 

 

Още на първата страница в менюто на ресторанта е посочено условието, при което може да се поръчва ястието tsukko meshi, съдържащо ориз и хайвер от сьомга – ако то не бъде изядено напълно, клиентът дължи парична глоба.

 

Вероятно се чудите, защо е необходимо подобно нещо? Отговорът звучи много просто и логично. Собствениците на заведението искат да покажат своето уважение към рибарите, които рискуват живота си с опасен риболов, за да доставят тези вкусни морски деликатеси, които се сервират в “Hachikyo”.

 

Както може би вече се досещате, струващото 20 долара ястие tsukko meshi обикновено се изяжда до последната троха. Бизнесът на ресторанта, който го предлага, се развива толкова успешно, че собствениците му планират в най-скоро време да отворят ново заведение. Изглежда, че правилото с недоизяденото ястие изобщо не плаши клиентите, ами дори напротив – забавлява ги.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Wwwooow
преди 11 години

Хаххаха е не


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия