Стартира карнавалът в Рио де Жанейро (+снимки)

2013-02-09 17:00:00
Стартира карнавалът в Рио де Жанейро (+снимки)
Снимка: Reuters

С много музика, танци и добро настроение днес в Рио де Жанейро стартира прочутият из цял свят ежегоден фестивал, който в продължение на пет дни превръща улиците на бразилския град в истински купон и шарена феерия, съобщава BBC.

 

В съботната утрин кметът на Рио де Жанейро - Едуардо Паес, връчи тържествено ключовете за града на крал Момо, който тази година ще застане начело на парада. Жестът е символичен и се приема за начало на цветния празник.

 

 

През следващите пет дни се очаква из Рио де Жанейро да минат над 700 шествия. По традиция в тях ще се включат представителите на някои от най-добрите бразилски танцови състави по самба, както и много други ентусиасти. Сред звездите, които ще вземат участие в прочутия карнавал, тази година е актрисата Меган Фокс.

 

Очаква се настоящото издание на фестивала да привлече 1,1 милиона туристи от цял свят. Хотелите и ресторантите в Рио де Жанейро работят на пълен капацитет и са резервирани отпреди няколко месеца. Изчисленията на бразилските специалисти сочат, че тазгодишните празненства ще донесат на местната икономика около 650 млн. долара.

 

Вижте снимки от карнавала в нашата Галерия:

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия