Не всички деца на богаташи биват разглезвани от най-ранна възраст. Типичен пример за това са отрочетата на основателя на Microsoft Бил Гейтс и съпругата му Мелинда – Дженифър, Рори и Фоуби, които не са имали свой собствен смартфон, преди да навършат 13-годишна възраст, пише в. “Daily Mail”.

 

 

В сутрешното шоу Today на американската телевизия NBC 57-годишният бизнесмен сподели, че не желае да разглезва децата си, както правят повечето заможни родители. Ето защо той и съпругата му са измислили строги правила.

 

Тяхната дъщеря Дженифър и синът им Рори са получили своите първи смартфони, след като са станали на 13 години. Въпреки че понякога те се прибирали от училище разстроени, че другите деца им се смеят и подиграват за това, че нямат телефони, родителите останали непреклонни. Най-малката дъщеричка на Гейтс – Фоуби, все още няма собствено мобилно устройство.

 

Но това не е всичко. За разлика от повечето милиардери, основателят на Microsoft не дава прекалено много джобни пари на децата си. Освен това той държи те предварително да си ги заслужат, като помагат в домакинската работа и подреждат стаите си.

 

А вие на колко години получихте своя първи телефон?

Автор: Илиана